MARASOV POMOĆNIK

SDP-ovac uzeo novac s burze, pa otišao u Vladu

11.09.2013 u 15:25

Bionic
Reading

Vjekoslavu Rakamariću, novom pomoćniku ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa, prije nego ga je Vlada postavila na tu funkciju 1. rujna, Hrvatski zavod za zapošljavanje odobrio je otprilike 54.000 kuna na ime samozapošljavanja i naknade za nezaposlene.

Vjeokslav Rakamarić je ostao bez posla 31. siječnja ove godine kad je špediterska tvrtka Englmayer, u kojoj je bio član uprave, zapala u probleme. I od tada je do lipnja ove godine bio na burzi, a onda je aplicirao za program HZZ-a za samozapošljavanje. Njegov je plan odobren te je pokrenuo tvrtku Teralab, a za to mu je HZZ odobrio 35.000 kuna potpore. S obzirom na to da je imao pravo još deset mjeseci primati mjesečnu naknadu za nezaposlene od 1900 kuna, HZZ je Rakamariću, odnosno njegovoj tvrtki isplatio jednokratno cjelokupan iznos te naknade za deset mjeseci – 19.000 kuna kao poticaj, piše Večernji list

Rakamarić kaže da je pokrenuo tvrtku i koristio novac HZZ-a kad nije znao da će postati pomoćnik ministra, a da je dosad od 35.000 kuna za samozapošljavanje dobio 8000 kuna koje će sad morati vratiti. Devetnaest tisuća kuna naknade za nezaposlene misli da neće morati vratiti jer je taj novac dobila njegova tvrtka, ali ističe da će i njega vratiti ako mu tako kažu u HZZ-u.

Rakamarić je član zagrebačkog SDP-a i njegovo imenovanje pomoćnikom ministra neki smatraju kao vraćanje duga Gordana Marasa jer ga je Rakamarić podržao u unutarstranačkim borbama za novog predsjednika zagrebačke organizacije te stranke.