tržište osiguranja

Sava osiguranje širi poslovanje na hrvatskom tržištu - završen proces preuzimanja dvaju ERGO društava

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 04.12.2019 15:18
  • Objavljeno 04.12.2019 u 15:18
David Kastelic i Žarko Fatović

David Kastelic i Žarko Fatović

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Goran Jakus

Sava osiguranje je 1. prosinca 2019. godine u potpunosti preuzelo portfelj društava ERGO osiguranje i ERGO životno osiguranje koji su poslovali u Hrvatskoj. Ovom akvizicijom i već započetim procesom integracije dvaju ERGO društava, Sava osiguranje, d.d. – Podružnica Hrvatska, kao dio jednog stabilnog društva, postaje dvostruko veće, s jačom tržišnom pozicijom.

Sava osiguranje novo je i moderno osiguravajuće društvo nastalo udruživanjem 4 europska osiguratelja. Pripadnost Sava osigurateljnoj Grupi, Sava osiguranje čini dijelom jedne od najvećih financijskih grupacija u JI Europi.

„Sava osiguranje posvećeno je hrvatskom tržištu i želi nastaviti pružati kvalitetnu uslugu svojim osiguranicima i partnerima, a ova akvizicija dvaju ERGO društava u skladu je s našom strategijom koja je usmjerena na daljnji rast na hrvatskom tržištu.“ – istaknuo je David Kastelic, predsjednik Uprave Sava osiguranja.

Preuzimanjem portfelja dvaju ERGO društava, hrvatska podružnica Sava osiguranja širi svoj premijski volumen i tržišni udio, ali i broj zaposlenika po broju prodajnih mjesta diljem Hrvatske.

Žarko Fatović, budući direktor Sava osiguranja, d.d. – Podružnica Hrvatska, naglasio je sljedeće:

„Klijenti ERGO osiguranja i ERGO životnog osiguranja trebaju znati da se samim prijenosom portfelja za njih ništa ne mijenja te da zadržavaju sva prava i osigurateljnu zaštitu koju su ugovorili po svojim policama osiguranja. Spajanjem naših društava, obogaćujemo ponudu naših usluga i osnažujemo naše prodajne kanale, čime povećavamo dostupnost klijentima kojima će na raspolaganju biti dodatne mogućnosti putem kojih mogu stupiti s nama u kontakt.“

Sava osiguranje, d.d. – Podružnica Hrvatska posluje u više od 50 prodajnih ureda u cijeloj Hrvatskoj. Trenutno zapošljava 357 zaposlenika koji su svakodnevno na raspolaganju klijentima kojih broje preko 218 tisuća.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!