PROMJENE U MENADŽMENTU

S novom upravom H1 Telekom želi ojačati tržišnu poziciju

20.08.2015 u 17:02

Bionic
Reading

Jedan od rijetkih preostalih alternativnih telekom operatora u Hrvatskoj i jedini u stopostotnom hrvatskom vlasništvu H1 Telekom dobio je novu upravu čiji je cilj u idućem razdoblju dodatno jačanje tržišne pozicije te pozicioniranje kao inovativnog i tehnološki naprednog pružatelja telekom usluga nove generacije, doznaje se u četvrtak iz tog telekoma

'Nova Uprava na čelu s Joškom Dorićem primarno će se baviti osiguranjem nastavka rasta i razvoja kompanije kroz rast broja korisnika i posljedično prihoda, te jačanja branda radi osiguranja pozicije na izrazito konkurentnom telekomunikacijskom tržištu', ističu iz H1.

H1 Telekom trenutno ima 190 stalno zaposlenih od kojih je 15 posto zaposleno od prvog dana, a kroz partnersku mrežu posredno zapošljava još dodatnih 250 ljudi.

Tijekom prošle godine H1 Telekom je ostvario 254 milijuna kuna ukupnih prihoda, što je bilo povećanje od 19 posto u odnosu na 2013., a tome je, kako ističu, najviše pridonio uspješni završetak predstečajne nagodbe u prosincu prošle godine.

Pritom je EBITDA iznosila 60 milijuna kuna, što je bilo povećanje od 41 posto u odnosu na godinu prije, dok je EBIT od 31 milijun kuna poboljšana za 32 posto.

Dobit prije oporezivanja za prošlu je godinu iznosila 29 milijun kuna ili peterostruko više nego u 2013.

'Takvi lanjski rezultati, kao i restrukturiranje samog društva uz povećanje kapitala na 110 miljuna kuna te smanjivanje duga za 119 milijun kuna, svakako je pozitivna stavka koja će rezultirati još boljim rezultatima na području pristupa internetu, govornih usluga i IPTV-a na cijelom teritoriju RH', poručuju iz H1.