prava pomama

Rusi u Zagrebu: Čarterom na cijepljenje protiv COVID-19 u Hrvatskoj hit je aranžman turističkih agencija

Gužva za cijepljenje u Zagrebu

Gužva za cijepljenje u Zagrebu

Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

Veće posjete Rusa gradu Zagrebu osjete se i na posjećenosti zagrebačkih hotela. Kako doznajemo iz Turističke zajednice grada Zagreba, hoteli viših kategorija posljednjih tjedana zahvaljujući ruskim gostima bilježe rast broja noćenja.

Ovih smo dana svjedoci velikog ruskog interesa za dolazak u Hrvatskoj. Razlozi ovoga puta nisu (samo) turistički. Naime, dolaze zbog - cijepljenja protiv korone.

Čak četiri ruska avioprijevoznika do kraja studenoga imat će letove čak šest puta tjedno. Aeroflot, PegasFly, Nordwind i Azur Air, prometuju na redovnim linijama između Moskve i Zagreba. Azur Air je posljednji uveo ovu liniju i to krajem listopada.

Kako dobiti EU digitalnu COVID potvrdu?

Nacionalni avioprijevoznik Aeroflot prometuje između Zagreba i Moskve ponedjeljkom, srijedom i petkom, a zbog povećane potražnje uvedeni su veći zrakoplovi sa 183 sjedala, što je za 25 sjedala više od najavljenih prvotnih zrakoplova. Zrakoplovi bilježe odličnu popunjenost pa je na letovima u sljedećim danima preostalo tek nekoliko slobodnih mjesta, a ne dođe li do dodatnog povećanja, Aeroflot će do kraja mjeseca ponuditi čak 3480 sjedala između Moskve i Zagreba, piše Croatian Aviation.

Brojni Rusi dolaze u Hrvatsku kako bi se cijepili i dobili svoju EU digitalnu COVID potvrdu. Najčešće biraju Johnson&Johnson kako ne bi morali dolaziti po drugu dozu.

  • +23
  • +20

Na Velesajmu i danas gužve za cijepljenje

Izvor: Pixsell / Autor: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Druga dva prijevoznika Nordwind i PegasFly također prometuju između Moskve i Zagreba i to ponedjeljkom i petkom – Nordwind ponedjeljkom, a PegasFly petkom.

Zadnji prijevoznik koji je stigao u Zagreb Azur Air prometuje prema Zagrebu iz Zračne luke Vnukovo, a ostali avioprijevoznici koriste Zračnu luku Sheremetyevo. Azur Air prometuje prema glavnom gradu Hrvatske samo nedjeljom, a do kraja studenog ovaj će prijevoznik ponuditi 1512 sjedala između Moskve i Zagreba.

Četiri spomenuta avioprijevoznika između Moskve i Zagreba do kraja studenog nude ukupno 7164 sjedala, a letovi su dostupni čak šest puta tjedno.

  • +22
  • +19

Velike gužve za cijepljenje na Zagrebačkom Velesajmu

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL

Let, paket, pratnja i jedna doza cjepiva Johnson&Johnson

Agencija Russian Express nudi standardni turistički paket koji uključuje putovanje zrakoplovom do Pule ili Zagreba, transfer, zdravstveno osiguranje i hotelski smještaj, uz dodatnu uslugu pratnje na cijepni punkt.

Tura za jednu osobu košta oko 36.000 ruskih rubalja (oko 439,09 eura), ovisno o odabranom hotelu i broju dana na putovanju. Preporučuju ostanak od četiri dana kako bi pojave li se nuspojave nakon primitka cjepiva mogli u miru pričekati da se one povuku, ali i iskoristiti vrijeme za turističko uživanje u Hrvatskoj, piše Večernji list.

Veće posjete Rusa osjete se i na posjećenosti zagrebačkih hotela. Kako doznajemo iz Turističke zajednice grada Zagreba, zagrebački hoteli viših kategorija posljednjih tjedana bilježe rast broja noćenja zahvaljujući ruskim gostima. O potrošnji ruskih gostiju u Zagrebu još nema konkretnih podataka, ali otprije je poznato (TOMAS istraživanje o stavovima i potrošnji turista), kako se Rusi ubrajaju među goste s najvišim prosječnim dnevnim izdacima iznad 120 eura po danu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!