DOVRŠENO PRIPAJANJE

Riviera Adria d.d. nastavlja ciklus ulaganja i u 2014.

05.11.2013 u 18:55

Bionic
Reading

Provedbom upisa u sudski registar dovršeno je pripajanje tvrtke Dubrovnik-Babin kuk d.d. matičnom društvu Riviera Adria, čemu se pristupilo s ciljem objedinjavanja turističkog portfelja grupacije Valamar, priopćeno je iz kompanije u kojoj za narednu turističku sezonu planiraju investicije u vrijednosti 350 milijuna kuna. Jedno od najvećih ulaganja bit će u hotel Valamar Dubrovnik President koji će nakon obnove postati prvi hotel s pet zvjezdica iz Valamarovog portfelja

Nakon pripajanja, priopćavaju, dosadašnji predsjednik Uprave Dubrovnik-Babin kuk d.d., doc. dr. sc. Niko Koncul pridružuje se Upravi društva. Koncul će na mjestu potpredsjednika Uprave biti zadužen za strateški razvoj, investicije i akvizicije u Dubrovniku i Dalmaciji te nadzor nad hotelskim operacijama.
Podsjetimo, uprave društava Riviera Adria d.d. i Dubrovnik-Babin kuk d.d. potpisale su 30. kolovoza Ugovor o pripajanju tvrtke-kćeri Dubrovnik-Babin kuk d.d. matičnom društvu Riviera Adria d.d. Pripajanjem tvrtka Dubrovnik Babin-kuk prenosi svoju cjelokupnu imovinu, prava i obveze na Riviera Adriju, a budući da je Riviera Adria d.d. jedini dioničar tvrtke Dubrovnik Babin-kuk, ne postoji obveza prijenosa dionica te povećanja temeljnog kapitala.

Kako smatraju u najvećoj hrvatskoj turističkoj kompaniji, pripajanje im omogućuje niz prednosti, kao što su konkurentniji nastup na domaćem i međunarodnom tržištu, veća stabilnost i otpornost na krizna razdoblja, povoljniji izvori financiranja na tržištu, kao i veća moć ulaganja, posebice u kapitalne projekte. Za predstojeću turističku sezonu tako najavljuju investicije u vrijednosti 350 milijuna kuna, a nastavak dosadašnje ulagačke politike fokusirat će se na povećanje konkurentnosti Valamarovih turističkih proizvoda na strateškim tržištima i kvalitetu usluge.

Najznačajnije investicije za sezonu 2014. bit će podizanje kvalitete usluge i po jedna zvjezdica više u čak tri hotela, pa će tako hotel Valamar Dubrovnik President postati prvi hotel s pet zvjezdica u portfelju Valamar, dok će hotel Argosy u Dubrovniku te hotel Zagreb u Poreču postati hoteli s četiri zvjezdice.

Jedna od najvećih investicija Riviera Adrije u narednoj godini bit će upravo u Dubrovniku, gdje će hotel Valamar Dubrovnik President nakon potpunog preuređenja i proširenja postati jedan od najljepših i najluksuznijih Valamarovih hotela. U taj projekt planira se uložiti oko 20 milijuna eura.
Riviera Adria d.d. u vlasništvu ima 22 hotela, 7 turističkih naselja i 9 kampova, u kojima se može smjestiti više od 40 tisuća gostiju, što predstavlja 10 posto ukupnih kategoriziranih smještajnih jedinica u RH. Cjelokupnim turističkim kapacitetima društva, koje zapošljava oko 3.000 radnika u sezoni, od kojih 40 posto stalno zaposlenih, upravlja tvrtka Valamar hoteli i ljetovališta d.o.o.