JOŠ JEDNA ŠANSA ZA ŠKVER

Riječki Trgovački sud sedmi put odgodio stečaj 3. maja

04.07.2019 u 11:43

Bionic
Reading

Sedmi put odgođen je stečaj 3. maja. Odlučeno je tako na ročištu na Trgovačkom sudu u Rijeci. Novo je ročište zakazano za 1. kolovoza

'Sa 156 milijuna kuna od prošloga tjedna, skinuto je na 86 milijuna kuna blokade od strane vjerovnika. Voljela bi da se nastavi s tim intenzitetom', kazala je na početku ročišta sutkinja Liljana Ugrin.

Rekla je i kako je očito da vjerovnici žele nastaviti raditi s 3. majem, te je apelirala na HEP kao vjerovnika i Vladu da se uključe, javlja N1.

Pomoćnik ministra gospodarstva Zvonimir Novak predložio još nekoliko dana kako bi Vlada donijela odluku o intervenciji. Sutkinja je potom objavila odluku kojom se opet odgađa stečaj brodogradilišta, zakazavši novo ročište za 1. kolovoza.

Ročište je već nekoliko puta odgađano, a zadnji puta početkom lipnja, jer se, kako je tada rečeno, ozbiljno razmatraju mogućnosti pozitivnog rješenja u 3. maju.

  • +13
Andrej Plenković u obilasku brodogradilista 3. maj u studenom prošle godine Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

'Sada je na potezu Vlada. Pozivamo Andreja Plenkovića da nam da do znanja hoće li spasiti Treći maj. Imamo dobre naznake da možemo"' kazao je sindikalist Juraj Šoljić u četvrtak uoči ročišta.

Na pitanje što Vlada može učiniti, Juraj Šoljić kazao je: 'Mogu donijeti odluku o isplati plaći radnicima. Potraživanja za radničke plaće su 34 milijuna kuna. Pozivam Plenkovića da do znanja da će se spasiti 3. maj.'.