IZVJEŠĆe NEKRETNINSKOG DIVA

Raste potražnja za luksuznim nekretninama, strancima sve atraktivnija i Hrvatska

21.03.2018 u 14:08

Bionic
Reading

Nakon nekoliko teških godina čini se da svjetsko, ali i domaće tržište luksuznih nekretnina čeka prava renesansa. Na to ukazuje izvješće za prošlu godinu moćne britanske korporacije Sotheby's International Realty

Situacija na svjetskom tržištu nekretnina, osobito onih luksuznih, proteklih godina i nije bila baš sjajna. No prema podacima iznesenim u izvješću za prošlu godinu međunarodnog nekretninskog diva Sotheby's International Realtyja, ono odnedavno doživljava veliki uzlet.

Naime, tvrtka koja ima 950 ureda u 69 zemalja svijeta te 22 tisuće brokera protekle godine na globalnoj razini uprihodila je 108 milijardi dolara od prodaje nekretnina. To osim što sugerira jačinu samog brenda na globalnoj razini, ukazuje na rast svjetskog tržišta nekretnina.

Ova moćna britanska korporacija od prošle godine ima svoju ispostavu i u Hrvatskoj, koja funkcionira po sistemu franšiza. Neovisna je vlasnički, no ima obavezu slijediti zajedničke standarde i vrijednosti na lokalnom tržištu.

Tvrtka sa sjedištem u Splitu u svojoj ponudi ima prave luksuzne dragulje moderne i tradicionalne gradnje, kako na obali, tako i u unutrašnjosti zemlje. Velik broj agenata koji djeluju na području cijele države omogućavaju ekskluzivnost u ugovorima te detaljan uvid u lokalne prilike.

  • +18
Sotheby'sova ponuda vila u Hrvatskoj Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatia Sotheby's International Realty

'Hrvatsko tržište nekretnina može udovoljiti svjetskim zahtjevima, a Hrvatska kao zemlja iznimno je zanimljiva stranim investitorima. Broj kvalitetnih luksuznih objekata i investicijskih projekata povećao se za gotovo 40 posto, a zahvaljujući samoj mreži Sotheby's International Realtyja imamo jasan uvid u potrebe stranih klijenata te im se možemo direktno obratiti', stoji u priopćenju direktora i partnera Croatia Sotheby's International Realtyja Marka Pažanina.

  • +25
Vile uz hrvatsku obalu u ponudi Sotheby'sa Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Sotheby's Hrvatska

Rast potražnje za luksuznim nekretninama u Hrvatskoj dobar je pokazatelj oporavka domaćeg tržišta, a mogao bi i otvoriti put privlačenju stranih investitora, koji bi Hrvatsku mogli prepoznati kao idealnu zemlju za ulaganje i razvoj projekata, zaključuju u Croatia Sotheby's International Realtyju.