texo management

Ramljak na sastanku s Dalić pojasnio zašto je angažirao svoju bivšu tvrtku u Agrokoru

  • Autor: Nikola Sučec
  • Zadnja izmjena 02.02.2018 11:19
  • Objavljeno 02.02.2018 u 11:18
Martina Dalić i Ante Ramljak

Martina Dalić i Ante Ramljak

Izvor: Pixsell / Autor: Željko Lukunić / Patrik Macek

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić sastala se u četvrtak u poslijepodnevnim satima s Antom Ramljakom, izvanrednim povjerenikom Agrokora i Alastairom Beveridgeom, partnerom u tvrtki AlixPartners koja je glavni savjetnik za restrukturiranje Agrokora.

Dalić je na sastanku je zatražila pojašnjenja vezano uz angažiranje domaćih savjetnika kao podizvođača AlixPartnersa na projektu restrukturiranja ove posrnule kompanije.

Alastair Beveridge je Dalić detaljno prezentirao ono što je u zadnjih nekoliko dana i javno više puta objasnio. Beverage je ponovio da su podizvođači AlixPartnersa u Hrvatskoj angažirani u skladu s praksom kakvu na ovako složenim projektima tvrtka AlixPartners ima i drugdje u svijetu.

'Beveridge je u razgovoru naglasio kako su AlixPartnersima za obavljanje posla kao što je restrukturiranje Agrokora, što je najveći takav projekat u ovom trenutku u Europi, potrebno poznavanje jezika i tržišta odnosno lokalno znanje, stručnost i iskustvo rada na domaćem i međunarodnim tržištima. Takvu ekspertizu s najboljim referencama koje uključuju prijašnji rad za Morgan Stanley, JP Morgan, Deutsche Bank i Lazard tvrtka AlixPartners je našla u savjetnicima iz tvrtki Altera Corporate Finance i Texo Management po cijeni koja je za njihov angažman manja od cijene međunarodnih stručnjaka, rekao je u razgovoru Alastair Beverdige potpredsjednici Vlade', priopćeno je iz ministarstva gospodarstva. 

Ramljak je Dalić još jednom prezentirao način odabira AlixPartnersa kao glavnog savjetnika za restrukturiranje, naglasivši da su u konkurenciji s pet drugih renomiranih međunarodnih tvrtki s relevantnim iskustvom dokazali snažne reference na međunarodnim restrukturiranjima, nepostojanje prethodnih poslovnih veza s Agrokorom i/ili njegovim glavnim vjerovnicima i ponudili najpovoljniju cijenu.

  • +1

Martina Dalić

Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX

Ramljak i Beveridge su prezentirali i podršku Privremenog vjerovničkog vijeća koje je i javno priopćilo da cijeni rad izvanredne uprave i angažiranih savjetnik, bez kojih, rekli su, ovaj posao ne bi bilo moguće valjano obaviti. Vjerovničko vijeće je također tom prilikom naglasilo kako je postizanje nagodbe u iznimno kratkom zakonom propisanom roku prioritet vijeća.

'Dalić je na sastanku je od svih savjetnika zajedno i svakog pojedinačno, bez obzira na nacionalnu pripadnost, zatražila maksimalnu profesionalnost, zalaganje i fokus isključivo na postizanje nagodbe i zaštitu radnih mjesta u Agrokoru', zaključuje se. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!