KONAČNI DOGOVOR

Radnicima Dine i Diokija smiješe se zaostale plaće

10.09.2012 u 10:22

Bionic
Reading

Radnici Diokija i Dine Petrokemije konačno će doći do zaostalih plaća, a uskoro se očekuje i pokretanje proizvodnje u Dini. Nakon što su potpisani svi ugovori između zainteresiranih strana i deblokiran račun Diokija, danas bi trebala biti izdana bankarska garancija koja omogućuje nesmetanu isplatu plaća

Turski investitor Čeliškan službeno je potvrdio Zagrebačkoj banci svoju spremnost da odmah nakon primitka bankovne garancije izvrši uplatu avansa za isplatu zaostalih plaća zaposlenicima društava Dioki i Dina-Petrokemija, priopćila je tvrtka Dioki putem Zagrebačke burze.

Nakon što je finaliziranjem dogovora investitora, poslovnih banaka i ostalih uključenih strana završeno usklađivanje seta transakcijske dokumentacije, u petak je i ministar Linić potvrdio da ovoga puta više nema nikakvih zapreka za izdavanje bankarske garancije, koju će Vlada izdati u svrhu čuvanja radnih mjesta i pokretanja proizvodnje.

'Izdavanje bankovne garancije očekujemo već u ponedjeljak, a narednih dana obavijestiti ćemo zaposlenike društava Dioki d.d. i Dina-Petrokemija d.d. o datumu isplate plaća, nakon čega slijedi proces restrukturiranja Dioki Grupe, kao i pripreme za pokretanje proizvodnje u Dina-Petrokemiji d.d', priopćili su iz Diokija.