DRAMA U HRVATSKOM LESKOVCU

Radnici Poljoprerade izbacili upravu iz tvornice

  • Autor: O. I. N.
  • Zadnja izmjena 16.04.2010 12:05
  • Objavljeno 16.04.2010 u 11:51
Poljoprerada

Poljoprerada

Izvor: tportal.hr / Autor: PPDIV

Nakon višetjednog štrajka i pokušaja pregovaranja uprave i radnika u tvrtki Poljoprerada, jutros je započela prava radnička pobuna: cijeli menadžment tvrtke izbačen je iz tvorničkog kruga, a radnici upozoravaju da zbog kolapsa tvrtke stradavaju i životinje na farmi. Pilići i nesilice trenutačno primaju hranu samo jednom tjedno!

Radnici Poljoprerade, tvornice stočne hrane iz Hrvatskog Leskovca u vlasništvu nekoliko poduzetnika, koji plaću nisu primili od početka godine, jutros su iz kruga tvornice izbacili upravu i vlasnike, nakon što su predložili otpuštanje 40 posto radnika i neizvjesnu sudbinu za ostale

Stotinjak radnika započelo je štrajk 26. ožujka, nakon što nisu plaću primili od početka godine. Posljednje dvije godine Poljoprerada nije uplaćivala poreze i doprinose, a radnici su 1. travnja podnijeli prijedlog za stečaj.

Jučer je održan sastanak uprave, vlasnika i štrajkaškog odbora, na kojem je uprava predložila otpuštanje 40 posto radnika bez prijedloga otpremnina i bez garancije rada za ostalih 60 posto radnika.

'Čekamo daljnje korake, dolazak inspekcije rada i stečajni postupak. Od vlasnika tražimo ozbiljan plan oživljavanja tvrtke i zbrinjavanja radnika', kazala nam je Hermina Parać iz štrajkaškog odbora.

Parać upozorava da su na farmi Brezovica smješteni pilići i nesilice, za čiju prehranu radnici moraju brinuti i tijekom štrajka, jer je riječ o zakonu utvrđenom nužnom poslu, no budući da nedostaje smjese, životinje se hrane samo jedanput na tjedan.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!