PROGLAŠEN STEČAJ

Radnici Pevecu: Lopove! Lopove!

zdravko pevec

zdravko pevec

Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Kocijan

Stečajna sutkinja bjelovarskog Trgovačkog suda Branka Pleskalt donijela je jutros odluku o proglašenju stečaja u tvrtki Pevec d.o.o. Zagreb. Privremeni stečajni upravitelj Darko Šket potvrdio je kako je ukupni dug te tvrtke 1,2 milijarde kuna te da je njihov račun blokiran od sredine listopada na iznos od 225 milijuna kuna

U ukupnoj masi duga nalazi se i 300 milijuna kuna dugovanja unutar Pevec grupe koje je nemoguće naplatiti, a bez posla će ostati oko 700 radnika.

Na današnjem ročištu pojavio se i Zdravko Pevec, kojeg su radnici iz poslovnih centara u Slavonskom Brodu, Kutini, Koprivnici i Jankomiru dočekali zvižducima, a nakon okončanja rasprave ispratili povicima: Lopove! Lopove!, piše Večernji list.

Pevec je stoički podnio uvrede i izjavio kako mu mu nije bitno hoće li ostati jedinim vlasnikom nego što brže ozdravljenje tvrtke. Ponovio je kako i dalje računa na, zasad tajanstvnenog, strateškog partnera, premda policija, koja se zainteresila za njegovo postojanje u suradnji s Interpolom, i dalje pokušava otkriti njegov identitet.

Naime, ponuduvši stečajnoj sutkinji potkraj prošle godine kopiju jamstva na 300 milijuna eura koje je navodno poslovni partner spreman uložiti u ozdravljenje tvrtke, odgodio je pokretanje stečaja u tvrtki Pevec d.o.o. Bjelovar, koji je ipak proveden nakon što Pevec nije donio potrebna jamstva.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi