od 1. veljače

Radnici ovoga hotelskog lanca i u Hrvatskoj morat će biti cijepljeni ili imati covid potvrde

30.11.2021 u 11:45

Bionic
Reading

Hotelska kompanija Falkensteiner od 1. veljače iduće godine uvodi 2G model za sve zaposlene, što znači da će od tada svi morati biti cijepljeni ili imati potvrdu o preboljenju koronavirusa, priopćio je u utorak Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG).

"Kao austrijska tvrtka, slijedeći odluku austrijske savezne vlade, od 1. veljače 2022. Falkensteiner uvodi u sve svoje hotele, u svim zemljama u kojima posluje, model 2G za zaposlenike. To znači da će svi zaposlenici, njih 2.500, morati biti cijepljeni ili imati dokaz o preboljenju koronavirusa. Na nove zaposlenike primjenjivat će se 1G pravilo – svi novi zaposlenici moraju biti cijepljeni", kaže se u priopćenju.

Dodaje se da je FMTG kao poslodavac dužan brinuti o zaposlenima i gostima, ali i osigurati operativnost tvrtke.

"Nažalost, u Europi se trenutno borimo s mutacijom virusa koja je izrazito agresivna i ima vrlo visoku prenosivost. Sve je više zaraženih. Od infekcija su posebno pogođeni necijepljeni zaposlenici. Testovi i FFP2 maske ne štite adekvatno od infekcije - jedina učinkovita mjera je cijepljenje. U to smo čvrsto uvjereni! Prepoznali smo da samo cijepljenje protiv COVID-19 osigurava zaštitu našim zaposlenicima i gostima te opstanak cijele tvrtke", izjavio je izvršni direktor FMTG-a Otmar Michaeler.

Falkensteiner posluje u sedam europskih zemalja, uključujući Hrvatsku. Pod njegovom kapom je 27 hotela u kategoriji četiri i pet zvjezdica, 2 apartmanska naselja, kao i FMTG Development te turističko savjetovanje Michaeler & Partner.

Falkensteiner hoteli u Hrvatskoj nositelji su oznaka Safe Stay in Croata i Safe travel koje izdaje Ministarstvo turizma i sporta i koje potvrđuju poštivanje svih sigurnosnih protokola.

  • +7
Hotelski kompleks Falkensteiner na Punta Skali Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL