S GAJEM I DALJE NEIZVJESNO

Radnici Gaja 'bespovratno zakinuti'

  • Autor: Vinco Gazdik
  • Zadnja izmjena 09.06.2011 21:29
  • Objavljeno 09.06.2011 u 20:55
gaj fm

gaj fm

Izvor: tportal.hr / Autor: Vinco Gazdik

Sudbina radnika slatinskoga Gaja i dalje je neizvjesna premda je već odavno poznato pismo namjere po kojemu bi tu slatinsku drvoprerađivačku tvrtku otkupio i preuzeo poznati hrvatski poduzetnik Danko Končar

O toj se temi jučer, kako tvrdi Šimo Orešković, povjerenik PPDIV-a, predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva i Gajevi sindikalci razgovarali s Nenadom Končarem, vlasnikom Jadranskih ulaganja. Ministarstvo je navodno dalo punu potporu provedbi pisma namjere Jadranskih ulaganja i restrukturiranju Gaja.

'Manje mi je važno kada će i kako Končar preuzeti Gaj. Treba govoriti o strašnom stanju u kojemu su se našli radnici od kojih su neki na rubu gladi. Prije prvoga stečaja a za stare Uprave sedam im godina nisu uplaćivani doprinosi, a u protekle im se dvije godine događa isto. Taj im novac više nitko ne može nadoknaditi, bespovratno su zakinuti, pa se pitam koliku će uopće mirovinu imati ti ljudi? Zar je moguće da se nitko od nadležnih ne pita kako je to moguće?' pita Orešković i dodaje da već sada zna da je desetak obitelji iz te firme prisiljeno kopati po kantama za smeće tražeći hranu.

Od idućeg tjedna sindikalci će se baviti aktivnostima koje bi trebale potaknuti više socijalne osjetljivosti nad situacijom u kojoj su se, ne svojom krivnjom, zatekli radnici Gaja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!