BLOKIRANI RAČUNI

Radnici Dalekovoda traže dvije plaće

19.11.2012 u 15:09

Bionic
Reading

Problemi u Dalekovodu zbog dugova, trotjedna blokada računa zbog koje se ne mogu poštivati kolektivni ugovori i isplatiti sada već dvije plaće, za rujan i listopad, za 1700 zaposlenika, pa ni realizirati ugovoreni poslovi, kulminirali su prosvjedom radnika ispred sjedišta Dalekovoda

'Hoćemo plaće', 'Institucije pokrenite se, imamo posla, pustite nas da radimo', vikali su radnici Dalekovoda, poručivši da će morati ići u štrajkove ako se trenutna situacija uskoro ne riješi.

'Ako se plaće ne isplate, poduzet ćemo sve dozvoljene sindikalne akcije. To su zarađene plaće, a blokada je iz prošlosti. Nova uprava nije ništa kriva, ali očekujemo od njih brza rješenja. Nećemo dozvoliti da se Dalekovod zatvori', poručio je Vedran Dragičević, predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijski sindikat koji je inicirao susret.

Smatra da država ne može dopustiti da 1700 radnika gladuje kako bi se riješili neki drugi problemi te da padaju industrijska poduzeća zato što država nije odredila smjernice razvoja industrije u Hrvatskoj:

'Deindustrijalizaciju Hrvatske treba prekinuti odmah', naglasio je.

Zaposlenici podupiru svaka nastojanja uprave, nadovezao se i povjerenik sindikata metalaca u Dalekovod Proizvodnji Danijel Hus, te pozivaju sve relevantne institucije koje su uključene na hitno rješavanje problema. Ali ne dopuštaju da se problem rješava preko leđa radnika.

U upravi podupiru radnike jer, kako je rekla glasnogovornica i voditeljica marketinga Ivana Radić, to je njihovo pravo. Nadaju se da će se vrlo brzo riješiti situacija i vjeruju da bi se obje plaće mogle isplatiti do kraja ovog tjedna.