OSTAVKA PAŠKA VELE

Prvi čovjek Željezare Sisak otišao iz tvrtke

19.11.2010 u 10:24

Bionic
Reading

Predsjednik uprave CMC Sisak Paško Vela podnio je ostavku na svoju funkciju, neslužbeno doznaje Večernji list

U upravi sisačke Željezare takvu vijest službeno nisu mogli ni potvrditi ni demantirati, a Vela, koji nije u Sisku, bio je nedostupan. Zbog toga su razlozi njegove ostavke još nepoznati i o njima se tek može nagađati. Vijest o Velinu napuštanju Željezare, koju je uspješno vodio više od dvije godine, mnoge je iznenadila.

U Sisak je došao s mjesta člana uprave solinske AD Plastike potkraj kolovoza 2008. godine, a na mjestu predsjednika uprave CMC Sisak zamijenio je prvog predsjednika Ludovita Gajdosa, koji je istodobno imenovan na funkciju predsjednika CMC Europa.

Imenovanje Paška Vele za prvog čovjeka Željezare u Sisku, kako su tada priopćili iz američke tvrtke, trebalo je biti dio dugoročne poslovne strategije CMC-a u Hrvatskoj, posebno u vrijeme velikih investicija, povećanja efikasnosti i proizvodnih kapaciteta.

Paško Vela ostat će zapamćen i po uvođenju strogih mjera zaštite na radu, a započeo je i složen postupak kolektivnog pregovaranja sa sindikatima. Željezaru očekuju, kako je bilo najavljeno, i nove investicije u valjaoničke pogone te efikasnost proizvodnje. Pod čijim će se vodstvom to ostvarivati, kako doznajemo neslužbeno, znat će se za nekoliko dana.