tržište kapitala

Promet oslabio, turistički sektor u fokusu

Bionic
Reading

Nakon jednog dana predaha domaće tržište kapitala se vratilo u zeleni teritorij te su indeksi CROBEX i CROBEX10 blago ojačali 0,1 posto i 0,2 posto. Likvidnost je oslabila na 6,2 milijuna kuna prometa, što je najmanje u zadnjih tjedan dana, uz dva milijunaša u redovnom trgovanju te fokusom na dionice turističkih kompanijama

Najlikvidnije izdanje je bila dionica Arena Hospitality Groupa, koja je na 1,6 milijuna kuna prometa zabilježila rast cijene od 1,3 posto. U stopu ju prati dionica Valamar Riviere s 1,5 milijuna kuna prometa i stagnacijom cijene na 38,5 kuna, čime je prekinuta trodnevna serija rasta. Još jedno izdanje iz turističkog sektora se izdvaja po prometu, dionica ACI-ja, koja je na 860 tisuća kuna prometa izgubila 1,9 posto na vrijednosti.

Dobitnike je predvodila dionica Medora hoteli i ljetovališta sa skokom cijene od 7,1 posto, a slijedi ju Tehnika s rastom od 3,5 posto, koja nastavlja s uzletom koji uz prekide traje od sredine kolovoza, kada se našla pod pritiskom zbog opasnosti od pokretanja stečaja.

S druge strane, gubitnike su predvodili brodari, gdje su dionice Jadroplova i Atlantske plovidbe izgubile 5,6 posto i 3,3 posto na vrijednosti.

Dobitnik dana Medora +7,14% 15,00

Gubitnik dana Jadroplov -5,63% 15,10

CROBEX +0,08% 1.778,05

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.