VELIKO PRIZNANJE

Projekt iz Hrvatske u finalu natjecanju za RegioStars nagradu

  • Autor: L.F.
  • Zadnja izmjena 13.07.2016 11:38
  • Objavljeno 13.07.2016 u 11:38
Europska komisija

Europska komisija

Izvor: Reuters / Autor: Yves Herman

Objavljena su imena finalista za RegioStars nagrade za 2016. godinu, godišnju dodjelu nagrada kojima se nagrađuju najinspirativniji i najinovativniji regionalni projekti Europe koji se provode uz potporu strukturnih fondova Europske unije, priopćilo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije

'Primjena inovativnih tehnologija u izolaciji bioaktivnih spojeva iz organskog otpada u proizvodnji vina', projekt Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, ušao je u najuži izbor za ovogodišnju nagradu u kategoriji 'Održivi rast: kružno gospodarstvo', s još četiri projekta.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, unutar Operativnoga programa 'Regionalna konkurentnost 2007.-2013.', kroz Poziv 'Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije“ Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Na ovogodišnje natjecanje prijavilo se 104 projekta, a svi su ocjenjivani na temelju četiri ključna kriterija: inovativnost, utjecaj, održivost i partnerstvo.

Završna ceremonija, s proglašenjem pobjednika, održat će se 11. listopada 2016. godine u Bruxellesu, a njoj će prethoditi izložba projekata te predstavljanje svih finalista koji ove godine dolaze iz 14 zemalja članica.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!