na konferenciji u zagrebu

Proglašeno deset najmoćnijih žena hrvatskog biznisa

02.12.2021 u 16:15

Bionic
Reading

Članica Uprave Atlantic Grupe Lada Tedeschi Fiorio treću je godinu zaredom na Liderovoj konferenciji Žene u biznisu proglašena najmoćnijom poslovnom ženom u Hrvatskoj

Potpredsjednica za korporativnu strategiju i rast Atlantic Grupe na prvo mjesto liste deset najmoćnijih plasirala se upravljajući sa 707 milijuna eura, slijede je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić i predsjednica Uprave HBOR-a Tamara Perko.

Na 11. konferenciji Žene u biznisu održanoj u četvrtak na Zagrebačkom velesajmu objavljena je i rang- lista 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa. Njihova upravljačka moć iznosi 31,6 milijardi eura, što je za 6,5 posto manje u odnosu na prošlu godinu, a prosječni prihodi tvrtki koje u svojim upravljačkim tijelima imaju 300 najmoćnijih žena pali su sa 194 milijuna eura na 189 milijuna eura. Posljedice su to prošlogodišnjeg gospodarskog pada budući da se pri izradi liste u obzir uzimaju poslovni rezultati ostvareni prethodne godine.

  • +5
10 namoćnijih žena hrvatskog biznisa Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Lider

DESET NAJMOĆNIJIH ŽENA HRVATSKOG BIZNISA 2021.

  1. Lada Tedeschi Fiorio, članica Uprave Atlantic Grupe
  2. Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke
  3. Tamara Perko, predsjednica Uprave HBOR-a
  4. Jasenka Joukhadar, predsjednica Uprave i vlasnica Medical Intertradea
  5. Anita Letica, predsjednica Uprave Philip Morrisa Zagreb
  6. Liana Keserić, predsjednica Uprave Raiffeisenbank Austria
  7. Daliborka Kranjčić, predsjednica Uprave KTC-a
  8. Nataša Rapaić, članica Uprave Hrvatskog Telekoma
  9. Jasminka Horvat Martinović, predsjednica Uprave Wiener osiguranja VIG
  10. Vesna Ramljak, vlasnica i direktorica Sancta Domenice

Lider, u suradnji s tvrtkom Dun&Bradstreet, već 16 godina objavljuje listu 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa rangiranih prema upravljačkoj moći, odnosno ukupnim prihodima koje su kompanije kojima upravljaju ili nadziru ostvarile u prošloj godini. Tako listu 300 najmoćnijih čini 50 predsjednica uprava, 150 članica uprava te 50 predsjednica nadzornih odbora.

Pritom se za posebnu listu deset najmoćnijih žena uz upravljačku moć u obzir uzimaju i 'mekši' kriterij kao što je utjecaj koji najistaknutije hrvatske menadžerice imaju na poslovanje kompanija i institucija u kojima rade, ali i njihov utjecaj na ukupno gospodarstvo.