coning

Prodano sjedište tvrtke Radimira Čačića u stečaju, hoteli Pagus i Trakošćan još na 'bubnju'

09.12.2020 u 14:30

Bionic
Reading

Stečajna upraviteljica Coninga d.d. u stečaju, nekadašnje tvrtke bivšeg ministra i potpredsjednika vlade Radimira Čačića, potvrdila je u svom izvješću prodaju nekretnina te tvrtke – zgrade sjedišta u Varaždinu, djela apartmanskog naselja Kukljica na Ugljanu i motela Vratnik. S druge strane, hoteli Pagus i Trakošćan, najvrednije među svim nekretninama Coninga, prvotno procijenjenih na 180 milijuna kuna, još su na ''bubnju'' zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa ili nezainteresiranosti potencijalnih kupaca.

Stečajna upraviteljica navodi da je poslovnu zgradu - sjedište Coninga u varaždinskoj Šenoinoj ulici, izvorno procijenjenu na 14,1 milijuna kuna, nakon treće javne dražbe sredinom kolovoza kupilo društvo Kitro d.o.o po posljednje određenoj početnoj cijeni od 3,53 milijuna kuna.

Apartmansko naselje Zelena Punta - Kukljica na Ugljanu, ukupne procijenjene vrijednosti od 37,5 milijuna kuna, prodavalo se po pojedinačnim dijelovima nekretnina upisanih u pet zemljišno-knjižnih uložaka. Nekretnine upisane u tri zemljišno-knjižna uloška prodana su zagrebačkom Adriatic Tourist Resortsu za nešto više od 4,5 milijuna kuna, a ostatak te nekretnine dosada procijenjene vrijednosti od 32,8 milijuna kuna ide opet na ''bubanj'' ali za pola vrijednosti – 16,4 milijuna kuna.

Motel Vratnik na prvoj elektroničkoj javnoj dražbi za 1,6 milijuna kuna kupila je zagrebačka tvrtka Ergasia, a sud je početkom studenog donio zaključak o predaji nekretnine tom kupcu.

S druge strane, prodaja hotela Pagus utvrđene vrijednosti od 49 milijuna kuna, na drugoj javnoj dražbi ''zapela'' je na prepolovljenoj cijeni od 24,5 milijuna kuna i nastavit će se, kako se navodi, nakon sređivanja imovinsko-pravnih odnosa i parcelacije radi uknjižbe pomorskog dobra.

Hotel Trakošćan i okolna zemljišta, procijenjene vrijednosti od 55,2 milijuna kuna bili su na ''bubnju'' do sredine listopada, ali za tu iznimno atraktivnu nekretninu na prvoj elektroničkoj javnoj dražbi nije bilo zainteresiranih kupaca. Stoga je Financijska agencija (Fina) nastavila s drugom javnom dražbom koja je još u tijeku, a završava 8. siječnja iduće godine.

No, osim tih hotela, na bubnju su još deseci nekretnina – deset poslovnih prostora u varaždinskoj Pavlinskoj ulici, bivših hotela, planinarskih domova, kuglana i zemljišta diljem Hrvatske među kojima se ističu zemljišta i objekti u Stinici vrijednosti od 9,1 milijuna kuna.

Dosad, ističe se u izvješću stečajne upraviteljice, od imovine Coninga u stečaju bila je unovčena jahta Benetau Oceanis 411 Clipper, dva automobila, jedno teretno vozilo, suvlasnički dijelovi zemljišta u Senju i zaključno - traktor.

Na računu Coninga u stečaju krajem studenoga bilo je 5,7 milijuna kuna.

Prema prijedlogu Fine, stečaj Coninga bio je otvoren 2018. zbog blokade računa i neplaćenih obveza koji su krajem kolovoza 2016. iznosile oko 3,89 milijuna kuna, da bi se nakon ažuriranja utvrdilo da su obveze te tvrtke narasle na čak 22,7 milijuna, a da je račun bio blokiran čak 742 dana.