OTVOREN NATJEČAJ

Prilika za mlade poljoprivrednike - 50.000 eura bespovratnih poticaja

02.10.2015 u 10:25

Bionic
Reading

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaj za mlade poljoprivrednike u sklopu programa ruralnog razvoja, a zahtjevi za potporu mogu se podnositi od 5. listopada do 23. prosinca, objavili su u petak iz te agencije

Riječ je o natječaju za dobivanje potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima u sklopu operacije 'potpora mladim poljoprivrednicima'.

Prijaviti se mogu mladi poljoprivrednici - stariji od 18, a mlađi od 40 godina - koji posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po prvi put na poljoprivrednom gospodarstvu postavljeni kao nositelji poljoprivrednog gospodarstva, ali ne duže od 18 mjeseci prije podnošenja zahtjeva za potporu.

Također, poljoprivredno gospodarstvo za koje se traži potpora u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu treba pripadati ekonomskoj veličini iskazanoj u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od 8.000 eura do 49.999 eura. Potpora se dodjeljuje u obliku bespovratnih financijskih sredstava za provođenje prihvatljivih aktivnosti navedenih u poslovnom planu, a visina potpore po korisniku iznosi 50.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.

Iz Agencije napominju kako podnositelji zahtijeva moraju biti upisani u Evidenciju korisnika potpora u ruralnom razvoju i ribarstvu, s obzirom da se zahtjev za potporu podnosi u elektronskom obliku putem AGRONET-a. Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 5. listopada do 23. prosinca, navode iz Agencije.