tržište kapitala

CROBEX i treći dan blago u crvenom, blok promet podigao likvidnost

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je nastavilo s blagim padom ključnih dioničkih indeksa, gdje je CROBEX kliznuo 0,05 posto, a uži indeks CROBEX10 pao 0,3 posto, što je njihov treći uzastopni dan pada

Redovni promet je dodatno oslabio na svega 2,9 milijuna kuna, ali je situaciju izvukla blok transakcija dionicom Zagrebačke banke u iznosu od 17,7 milijuna kuna, što je ukupan promet podiglo na 20,7 milijuna kuna, najviše u zadnjih deset dana.

U nedostatku korporativnih vijesti nije bilo pretjeranih oscilacija niti među sektorskim indeksima, tako da je najveća promjena od 0,6 posto zabilježena u indeksima transportnog i turističkog sektora, pri čemu je transportni indeks ojačao, a turistički oslabio istom dinamikom.

Redovno trgovanje je prošlo bez milijunaša, a najlikvidnije izdanje je bila dionica Podravke s 877 tisuća kuna protrgovane vrijednosti i padom cijene od 0,9 posto.

Nešto veći promet od 430 tisuća kuna prikupila je dionica Valamar Riviere, te pri tome kliznula 0,4 posto.

Gubitnik dana je dionica Lošinjske plovidbe s padom od 6 posto, koja zadnjih tjedana bilježi znatne dnevne oscilacije cijena, pri dosta skromnom prometu, a od nešto likvidnijih padova izdvaja se i Atlantska plovidba s 1,5 posto minusa.

Na suprotnoj strani, među dobitnicima, možemo istaknuti dionicu Jadroagenta sa skokom cijene od 4,5 posto.

Dobitnik dana: Jadroagent +4,49% 1860,00

Gubitnik dana: Lošinjska plovidba -5,97% 126,00

CROBEX:  -0,05% 1.907,00