HAMAG BICRO

Prepoznatljivost domaćih proizvoda

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Marko Knezevic

Pribavite Hrvatsku oznaku kvalitete pomoću EU sredstava

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Javni poziv „Znakovi kvalitete“ kojim se potiče kreativnost i inovativnost MSP-ova označavanjem kvalitetnih i prepoznatljivih hrvatskih proizvoda i usluga kroz pružanje potpore za ishođenje znaka kvalitete za proizvode, linije proizvoda, odnosno jednu ili više usluga ili djelatnosti. Evaluaciju i provedbu dodjele sredstava provodit će Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).

Primjenom znakova kvalitete pridonijet će se aktivnostima MSP-ova da dokazom kvalitete, sigurnosti i pouzdanosti svojih proizvoda i usluga te povećanjem njihove prepoznatljivosti na tržištu osiguraju preduvjete za povećanje prihoda od prodaje, izvoza i ukupne konkurentnosti. Povećana primjena znakova kvalitete doprinijet će promociji i stvaranju dodane vrijednosti za vrhunske hrvatske proizvode i usluge i stvaranju hrvatskog identiteta na zajedničkom i svjetskom tržištu.

Povodom objavljivanja ovog Poziva, Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a izjavio je: „Hrvatski proizvodi već su se izdvojili svojom kvalitetom na europskom tržištu, a ovaj Poziv omogućit će njihovu dodatnu prepoznatljvost. Malim i srednjim poduzetnicima kojima pribavljanje oznaka hrvatske kvalitete predstavlja velik izdatak, ovo je izvrsna prilika za dodatno pozicioniranje njihovih proizvoda na domaćem, ali i europskom tržištu.“

Poduzetnicima je u sklopu ovog Poziva na raspolaganju 7,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Najviši mogući iznos vaučera je 75.000,00 kuna, a intenzitet potpore iznosi do 100% prihvatljivih troškova.

Prihvatljivi pružatelji usluga su Hrvatska obrtnička komora za tradicijske i umjetničke obrte te Hrvatska gospodarska komora za znakove Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko, kao jedine organizacije koje mogu dodijeliti hrvatske znakove kvalitete. Prihvatljive aktivnosti odnose se na ostvarivanje prava korištenja znakova kvalitete „Hrvatska kvaliteta“, „Izvorno hrvatsko“, „Tradicijski obrti" i „Umjetnički obrti".

Prijave će se zaprimati od 10. rujna 2018. godine, isključivo putem sustava eFondovi. Više informacija o samom Pozivu nalazi se na internetskoj stranici www.strukturnifondovi.hr.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Hamag-Bicro

 

Izrada i objava ovog članka sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ Europskog fonda za regionalni razvoj.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!