Growing Together

Predstavljena suradnja mladih poduzetnika iz regije

26.04.2013 u 14:16

Bionic
Reading

Projekt 'Growing Together - Young Entrepreneurs', koji financira Europska unija i u sklopu kojeg se održava dvodnevna međunarodna radionica za mlade poduzetnike iz Hrvatske, zemalja regije i EU-a, predstavljen je danas javnosti

Na radionici sudjeluje tridesetak mladih poduzetnika iz Hrvatske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije, Kosova, Makedonije, Slovenije, Srbije, Turske i Velike Britanije.

Glavni cilj je informiranje o prednostima i mogućnostima koje se otvaraju ulaskom Hrvatske u EU, važnosti prekogranične i regionalne suradnje te inovativnosti i kreativnosti u poduzetništvu.

Jedna od zadaća je i izgradnja regionalne mreže mladih poduzetnika

Okupljenima na predstavljanju video porukom se obratio povjerenik Europske unije za proširenje i europsku politiku susjedstva Stefan Füle koji je rekao da je ulazak Hrvatske u EU rezultat golemog i napornog rada i brojnih teških reformi, od čega će koristi imati građani i gospodarstvo.

Iskustva drugih zemalja pokazuju da će se Hrvatskoj otvoriti nove mogućnosti od kojih je najvažnija sudjelovanje na zajedničkom unutarnjem tržištu od čega će najviše profitirati mlade inovativne tvrtke, kaže Füle.

Dodaje da pristupanje EU-u za Hrvatsku ne znači napuštanje regije na kojem njezine tvrtke imaju snažne veze s istočnim i južnim susjedima.

'Zapadni Balkan predugo je bio poznat kao regija koja pametne mlade ljude mora izvoziti. Nadam se kako je sada, kad je cijela regija dobila čvrstu europsku perspektivu, tome došao kraj', rekao je Füle.

Provedbu projekta pozdravili su i šef Odjela za provedbu projekata II u Delegaciji Europske komisije u Hrvatskoj Richard Masa te pomoćnik ministrice vanjskih i europskih poslova Hrvoje Marušić

On smatra da se hrabri, sposobni i samopouzdani poduzetnici ne moraju bojati EU-a, nego da im je ona dobrodošla prilika.