tržište kapitala

Pozitivno ozračje na burzi, Valamar Riviera u fokusu investitora

Bionic
Reading

Pozitivno ozračje s europskih tržišta kapitala u srijedu bilo je prisutno i na Zagrebačkoj burzi, gdje su glavni dionički indeksi nastavili rasti. CROBEX se s rastom od 1,1 posto popeo na 2147 boda. CROBEX10 je ubilježio plus od 1 posto, dok je CROBEX plus narastao 1,8 posto. Svi sektorski indeksi našli su se u pozitivnom teritoriju, a posebno se istaknuo indeks građevinskog sektora, koji je potaknut rastom Instituta IGH upisao porast od 5,2 posto.

Likvidnost se dodatno smanjila, te se ukupno trgovalo o s 7,4 milijuna kuna vrijednosnih papira. U fokusu investitora bila je dionica Valamar Riviere čija je cijena skočila 3 posto uz 1,6 milijuna kuna prometa. Preko milijun kuna prometa ostvarile su i dionice Hrvatskog Telekoma i Atlantske Plovidbe upisavši pri tome rast od 0,3 odnosno 3,6 posto.

Titulu dobitnika dana odnijela je dionica Đuro Đaković Grupe s skokom od 6,5 posto. Dobre cjenovne izvedbe imale su i Jadroplova s rastom od 6 posto, kao i povlaštena dionica Končar-distributivni i specijalni transformatori s plusom od 4,3 posto. Među gubitnicima najveći pad su imale dionice Slatinske Banke s minusom od 2,7 posto, te Dalekovod s padom od 2,2 posto.

Dobitnik dana: Đuro Đaković Grupa +6,46% 3,79

Gubitnik dana: Slatinska Banka -2,7% % 43,20

CROBEX +1,15% 2147,32