valamar snubi radnike

Potez za pamćenje: Jeste li ikad čuli da je netko u Hrvatskoj ovoliko povećao plaće?

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 19.02.2018 13:24
  • Objavljeno 19.02.2018 u 13:16
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: SGFd.o.o

Valamar Riviera će u 2018. godini povećati plaće za 11,5 posto s fokusom na povećanje plaća osnovnih zanimanja, što je usuglašeno sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske (STUH) i Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije (SIKD), izvjestili su iz porečke kompanije

Prema dogovoru sa socijalnim partnerima, osnovna plaća porast će ukupno 4% dok će se 7,5% ukupne mase plaća dodatno uložiti u povećanje plaća osnovnih zanimanja kao što su zanimanja kuhara, konobara, spremačica, recepcionara, sobarica i niza drugih.

'Povećanje koeficijenata za gotovo 50 ključnih radnih mjesta u operativnom poslovanju i povećanje osnovice za 2% započet će od 1. lipnja 2018. godine, dok će se za 2% dodatno povećati plaća od 1. prosinca 2018. godine svim djelatnicima. Ovakvom korekcijom plaća osnovnih zanimanja bit će obuhvaćeno oko 4.000 djelatnika, čime će Valamar za 2018. godinu jamčiti neto primanja od minimalno 5.000 do 7.500 kuna mjesečno za djelatnike u objektima', ističe se u priopćenju.

Valamar Riviera će tako uložiti preko 20 milijuna kuna u povećanje plaća svih djelatnika s fokusom na osnovna zanimanja u poslovanju od čega oko 30% ulaganja predstavljaju porezne olakšice, a ostalo su direktna ulaganja u povećanje materijalnih prava radnika.

'Valamar je i posljednjih godina u skladu sa svojom razvojnom strategijom progresivno povećavao osnovnu plaću svojih zaposlenika te je prosječna plaća u Valamaru za 2017. godinu bila veća za 20% od prosjeka turističkog sektora u Hrvatskoj. Progresivnim rastom plaća i ostalim ulaganjima u razvoj ljudskih potencijala, Valamar stavlja zaposlenike na prvo mjesto zbog njihove ključne uloge u postizanju izvrsne usluge, inovacija i dugoročnog uspjeha u turizmu', navodi se u priopćenju.

Osim  povećanja neto primanja, sezonskim radnicima koji dolaze raditi u Valamarove destinacije iz svih krajeva Hrvatske, osiguran je, naglašava se, i kvalitetan smještaj i tri obroka dnevno na trošak poslodavca.

  • +42
  • +39

Valamar

Izvor: tportal.hr / Autor: Valamar

Valamar ove sezone otvara četvrti hotel za zaposlenike pod nazivom Kuća Valamar. U projekt Kuća Valamar kompanija je u zadnje dvije godine uložila preko 60 milijuna kuna. U Kući Valamar sezonske radnike čekaju novouređene sobe i apartmani s vlastitim kupaonicama, zajedničkim prostorima za odmor i druženje, kao i brojne druge pogodnosti.

Valamar Riviera će 2018. godine zapošljavati 6.600 djelatnika od Istre i Kvarnera do Dubrovnika. U 2018. godini Valamar će ponuditi 1.200 ugovora za stalnog sezonca u okviru Valamar +3 programa i 400 novih ugovora za stalni radni odnos. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!