MINISTROVA (JEFTINA) RADNA SNAGA

Popijač: Je li plaća od 3.000 kuna mala?

đuro popijač

đuro popijač

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

U tvrtki supruge ministra gospodarstva Đure Popijača, koji tvrdi da Hrvatska ne želi biti jeftina radna snaga, prosječna plaća iznosi 3.000 kuna, a Popijač preko Večernjega lista pita je li to malo

Podsjetimo, ministar Popijač - onaj koji ima kredit u švicarcima i trsi se pomoći drugima koji imaju tih problema i onaj koji porast nezaposlenosti vidi kao povjerenje mladih u hrvatske državne institucije - prije koji dan poručio je njemačkoj kancelarki Angeli Merkel da Hrvatska ne želi biti tržište jeftine radne snage.

Večernji list pozabavio se podacima o poslovanju tvrtke Popijačeve supruge, Deko-kamen, za prošlu godinu, prema kojima je vidljivo da plaće radnika u prosjeku iznose oko 3.000 kuna, dakle manje od prosječne hrvatske plaće.

Popijač ima objašnjenje za to pa tvrdi da u tvrtki njegove supruge uglavnom radi nekvalificirana radna snaga te da joj je plaća snižena s obzirom na krizu, ali i da varira od mjeseca do mjeseca, ovisno o opsegu posla, a i radnicima su isplaćeni regres i božićnica. 'Pa neka onda netko procijeni je li to malo ili nije', kaže Popijač, čija je supruga Marina Popijač direktorica i tvrtke Sunčane šume, u kojoj su plaće oko 10.000 kuna, ali za pretežno visokoobrazovan kadar. Podsjetimo, prostor u kojem djeluje Deko-kamen Popijač je kupio kreditom u švicarcima.

U tvrtki kolege mu po mukama sa švicarcima, koji se također upro riješiti taj problem, također ministra, i to investicija, Domagoja Miloševića, plaće su malo drugačije, ali riječ je o posve drugom sektoru u kojem nema nekvalificirane radne snage. Tako je u Pastoru TVA prosječna plaća oko 5.200 kuna, a najniža oko 3.100 kuna, no ondje su pretežno radnici s osnovnom i srednjom stručnom spremom. U Pastor inženjeringu nema izračuna prosječne plaće, ali ona doseže i do oko 20.500 kuna s obzirom na to da je riječ o zaposlenicima s visokom stručnom spremom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi