MEĐUNARODNI USPJEH

Poljaci nagradili istarska, a Talijani baranjska vina

03.11.2016 u 13:33

Bionic
Reading

Na tržište Poljske istarska Agrolaguna je ove godine izvezla 300.000 boca Vina Laguna. Samo dio je to promotivnih aktivnosti ove tvrtke koja se s posljednjeg međunarodnog sajma Wine Expo u Varšavi vratila kući s tri zlatne medalje. Istovremeno su zlatom okrunjena baranjska Vina Belje u talijanskom Bergamu na Svjetskom ocjenjivanju vina sorti cabernet sauvignon i merlot, Emozioni dal mondo: Merlot e Cabernet insieme

Na talijansko ocjenjivanje svake godine pristigne puno hrvatskih vinara koji u svojim podrumima imaju crni sortiment jer su nagrade iz Bergama jednako cijenjene među strukom i proizvođačima. Vina Belje na njemu sudjeluju svake godine jer je baranjski terroir, poručuju, izvrstan za cabernet sauvignon i merlot. Iz Italije u Baranju kući su se ovoga puta vratili sa zlatom za cabernet sauvignon berbe 2012. i kupaž cabernet sauvignon te merlot iz 2011. godine, a cabernet sauvignon merlot proglašen je i najboljim vinom iz Hrvatske na tom ocjenjivanju.

'Iako je Belje poznato po svojoj vrhunskoj graševini, imamo i sjajna, svjetski nagrađivana crna vina, posebno cabernet sauvignon i merlot. U samom smo vrhu hrvatskih proizvođača ovih sorti, što potvrđuju naše nagrade u Bergamu u zadnjih pet godina', kaže Suzana Zovko, glavna enologinja Vina Belje.

Istarska Vina Laguna zlato su odnijela svojim Vinom Laguna Castellom 2013., Vinom Laguna Festigia Merlot 2013. te Vinom Laguna Festigia Cabernet Sauvignon 2013.

'Iznimno smo zadovoljni rezultatima koje ostvaruju Vina Laguna na tržištu Poljske, a zlatne medalje na sajmu Wine Expo Poland dodatna su potvrda kvaliteti. Nastavit ćemo i dalje snažno promovirati Vina Laguna na tržištu Poljske, ali i našim drugim važnim izvoznim tržištima, poput Njemačke, Austrije i Velike Britanije. Planiramo, također, nove investicije u Agrolaguni s ciljem daljnjeg razvoja i unapređenja kvalitete Vina Laguna', ističe Suzana Diklić, voditeljica marketinga Agrolagune.

441391,447433,385061,407102