EDUKACIJA

Politehnika Pula - upisi nove generacije polaznika

29.09.2016 u 14:42

Bionic
Reading

Visoka tehničko-poslovna škola Politehnike Pula na jesen kreće s upisom nove generacije polaznika na tri studijska programa - Preddiplomski stručni studij Politehnike, novi Kratki stručni studij Politehnike, te Specijalistički diplomski stručni studij 'Kreativni menadžment u procesima'

Preddiplomski stručni studij Politehnike

Studij Politehnike temelji se na sličnim priznatim studijima u Europi i SAD-u, koncipiran je uvažavajući potrebe današnje industrije našega gospodarstva. Na ovome se studiju osposobljavaju stručnjaci sa skupom kombiniranih znanja i vještina iz podrucja tehnike, informatike, menadžmenta i ekonomike. Takav stručnjak nema usku specijalizaciju u određenom području već širinu znanja potrebnih za sagledavanje proizvodnog ili uslužnog poslovnog sustava kao jednu kompleksnu cjelinu ili proces. Širok spektar znanja omogućava mu prepoznavanje i sagledavanje poslovnih problema sa multidisciplinarnog aspekta, nuđenje adekvatnih rješenja za probleme srednje složenosti, upravljanje, dizajniranje i optimizacija procesa, sudjelovanje i upravljanje timskim radom, komunikaciju i suradnju sa stručnjacima iz razlicitih područja specijalizacije te ono najbitnije, u slučaju potrebe, efikasnu prilagodbu i specijalizaciju u bilo kojem segmentu poslovanja.

Svrha studija je izobrazba inženjera koji će uspješno upravljati poslovno-proizvodnim procesima, ljudima i organizacijom te biti nositelji rasta, razvoja i uspjeha poslovanja poduzeća.

Obrazovanje inženjera budućnosti

Visoka tehničko-poslovna škola Politehnike Pula objedinjuje znanja iz područja tehnike, poslovne ekonomike, menadžmenta, informatike i društvenih znanosti, a ima za cilj obrazovanje stručnjaka za stručni profesionalni rad, a prema standardima globaliziranog svijeta, te zahtjevima konzumenata usluga i proizvodnje na otvorenom tržištu

Nakon završetka studija student stječe stručni naziv stručni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka politehnike. Studij se izvodi u trajanju od šest (6) semestara (trogodišnji studij) sa ukupno 180 ECTS bodova.

Kratki stručni studij Politehnike

Cilj obrazovanja na kratkom stručnom studiju Politehnike je stjecanje novih znanja, vještina i kompetencija, kao i usvajanje novih stavova iz sustava vrijednosti u društvu i gospodarstvu, temeljenom na znanju, osobnom razvoju i društvenoj odgovornosti. Završetkom studiranja dobiva se novi, praksi potreban profil stručnjaka sa skupom novostečenih kompetencija potrebnih na operativnoj razini.

Novostečene kompetencije omogućavaju završenom studentu sposobnost učinkovitog samostalnog i timskog djelovanja i izvršavanja radnih i rukovodnih zadataka u poslovnim procesima na operativnoj razini.

Nakon završetka studija student stječe stručni naziv stručni/a pristupnik/pristupnica politehnike. Studij se izvodi u trajanju od četiri (4) semestara (dvogodišnji studij) sa ukupno 120 ECTS bodova.

Specijalistički diplomski stručni studij 'Kreativni menadžment u procesima'

Studij Kreativni menadžment u procesima izvire iz temeljnih postulata današnje ekonomije. To je ekonomija bazirana na znanju gdje je 'znanje', i to prvenstveno ono primjenjivo, najveći kapital. Nova ili dodana vrijednost, u kontekstu nove ekonomije, stvara se (ili razara) u procesu transformacije inputa u outpute i ta se vrijednost upravo očituje kroz superiornost proizvoda na tržištu. Dakle, upravljanje procesima ključ je poslovnog uspjeha. Na ovome se studiju osposobljavaju stručnjaci sa skupom kombiniranih znanja i vještina iz područja ekonomike, poduzetništva, organizacije, menadžmenta te tehnike usmjerenih na razumijevanje poslovnog sustava kao cjeline i odvijanja poslovnih procesa. Ovaj studij razvija sposobnost analiziranja i rješavanja srednje složenih i složenih stručnih problema, rada u multidisciplinarnom timu, vođenja i održavanja sustava i procesa u poslovno-proizvodnim i društvenim sustavima uz primjenu suvremenih metoda i tehnika vizualizacije, kontinuiranog poboljšavanja procesa, te stvaranja novih vrijednosti.

Svrha ovoga studija je stvaranje 'radnika znanja' koji će svojim znanjem i kompetencijama znati efikasno upravljati složenim poslovnim sustavima i time dati značajan doprinos u uspjehu poslovanja poduzeća na domaćem i inozemnom tržištu.

Nakon završetka studija student stječe stručni naziv stručni/a specijalist/specijalistica kreativnog menadžmenta. Studij se izvodi u trajanju od četiri (4) semestara (dvogodišnji studij) sa ukupno 120 ECTS bodova.

Sve dodatne informacije o programu, predavačima i uvjetima upisa mogu se naći na web stranici www.politehnika-pula.hr