REAKCIJA PROFILA

'Poligraf je korišten zbog poštenih zaposlenika'

29.11.2010 u 14:49

Bionic
Reading

Pokušali smo doznati od Profila kolika je ta korupcijska hobotnica otkrivena poligrafskim testiranjem zaposlenika, kao što je objavio Poslovni dnevnik, no iz te izdavačke kuće demantiraju njeno postojanje, potvrđujući da je samo postojala sumnja na nju

Nakon jutrošnje informacije Poslovnog dnevnika - da je poligrafskim testiranjem zaposlenika otkrivena 'korupcijska hobotnica' - iz Profila kažu da je samo postojala sumnja na nju:

'U raspravi na konferenciji menadžera sigurnosti sudjelovao je Ivica Žigić, menadžer Profil Internationala. Bio je to stručni osvrt na staru priču koja je već objavljena u medijima i na vašem portalu, bez ikakvih noviteta. Tom prigodom Ivica Žigić je istaknuo da otkrivanje nezakonitih radnji može imati loš utjecaj na imidž kompanije. Unatoč tom riziku, Profil International odlučio se tada na poligraf, jer je postojala sumnja na hobotnicu nezakonitosti i krađu udžbenika, što je uostalom prijavljeno policiji', kazala je za tportal Mirsada Begović iz Profila.

Korištenje poligrafa, koje je izazvalo negativnu reakciju u javnosti, iz Profila opravdavaju skidanjem sumnje s poštenih, no jasno je da neizravno proglašavaju one koji nisu prošli poligraf osumnjičenicima:

'Takve krađe potaknule su tvrtku na upotrebu poligrafa, i to ne u svrhu traženja krivca, već uz težnju skidanja te sumnje s poštenih djelatnika. Na temelju poligrafskog ispitivanja nisu poduzimane nikakve radnje. Djelatnik koji je prijavio krađu upravi tvrtke i policiji nagrađen je. Policija obavlja svoj posao, a istragu policije ne možemo komentirati', zaključila je Begović.