nove uzdanice

Pogledajte koji se luksuzni hoteli otvaraju u ovoj godini, među njima je i prvi hrvatski Marriott

08.01.2020 u 22:00

Bionic
Reading

U Hrvatskoj će se i ove godine otvoriti niz novih hotela. Izdvojili smo njih pet koji bi trebali početi s radom na proljeće ili uoči početka turističke sezone

Prema sustavu eVisitor, u Hrvatskoj je registrirano više od 1170 hotela s oko 172.000 kreveta.

Od ukupnog broja smještajnih kapaciteta, koji iznosi oko milijun kreveta, hoteli sudjeluju sa samo oko 12 posto.

Ovo je pet hotela koji će ponešto poboljšati taj omjer.

Hotel Costabella, Rijeka

  • +3
Hotel Costabella Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Hotelski kompleks Costabella kategorije pet zvjezdica trebao bi se otvoriti u ljeto ove godine. Imat će 280 soba s ukupno 560 kreveta, veliki prostor za wellness, fitness i privatnu pješčanu plažu.

Sve sobe i apartmani imat će pogled na Kvarnerski zaljev. Resort će u ponudi imati šest restorana, beach bar te restoran na krovu.

Investicija je vrijedna čak 80 milijuna eura. Ulagač je tvrtka JTH Costabella. Resort će biti dio hotelskog lanca Hilton.

Hotel Ambasador, Split

Novi izgled hotela Ambasador Izvor: Licencirane fotografije / Autor: tportal

Novi hotel Ambasador trebao bi imati 'četiri plus' zvjezdice, imat će 101 sobu i apartman, 240 mjesta u restoranu, spa, teretanu, noćni klub i podzemnu garažu s 59 mjesta.

Investicija u Ambasador dogodila se nakon što ga preuzeo jedan od najpoznatijih svjetskih obućara Klaus Alex Birkenstock, koji je najavio da od nekad ruševnog zdanja koje nagrđuje splitsku rivu planira napraviti novo omiljeno odmaralište turista iz Velike Britanije, Njemačke, Austrije i Francuske.

Birkenstock je u novi hotel uložio oko 17 milijuna eura.

Hotel Armerun, Šibenik

Hotel Armerun će imati 17 smještajnih jedinica, od kojih je 14 u samom objektu, dok su 3 smještajne jedinice u zasebnom objektu koji se može iznajmiti i kao villa. Imat će dvije kategorizacije, onu s četiri zvjezdici i kao heritage hotel.

U prizemlju hotela nalaziti će se restoran u kojem će i vanjski gosti moći uživati.

Otvaranje hotela planirano je za proljeće 2020. godine. Ukupna vrijednost investicije oko dva milijuna eura, a glavni ulagač je tvrtka Stanovi Jadrana.

Amfora Resort, Split

  • +12
Hotel Amfora u Splitu Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Licencirane Fotografije

Hotel Amfora splitskog poduzetnika Zvonka Kotarca trebao je biti otvoren još prošle godine, ali zbog problema u gradnji (utvrđeno je odstupanje od građevinske dozvole) sve se odužilo.

Ukupna investicija je 'teška' više od 26 milijuna eura. Investitor je navaljivao kako će hotel imati 207 soba i apartmana, kongresnu dvoranu s 500 mjesta i wellness na 2000 kvadrata.

Hotel Courtyard by Marriott, Split

  • +3
Courtyard by Marriott, Westgate Split Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Westgate Group

Ove godine trebao bi se otvoriti i hotel Courtyard by Marriott, business brend priznate svjetske grupacije Marriott International. Hotel se nalazi u Dalmatia Toweru, najvišoj građevini u Hrvatskoj visokoj 115 metara.

Courtyard by Marriott smjestit će se na višim katovima, od 16. do 26., čime će se gostima omogućiti spektakularan pogled na grad, a zbog specifičnog oblika građevine svaka od 190 soba i četiri apartmana će imati pogled na more.

Hotel će uz konferencijske sadržaje imati wellness, teretanu, restoran i bar.