PRIJEDLOG DIONIČARIMA

Podravka zadržava dobit za pokriće gubitka

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 25.05.2011 16:25
  • Objavljeno 25.05.2011 u 14:35
Podravka

Podravka

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Uprava koprivničke Podravke sazvala je Glavnu skupštinu za 14. srpnja ove godine u Koprivnici, a na njoj će dioničari uz ostalo odlučivati i o prijedlogu da se dobit za poslovnu 2010. upotrijebi za pokriće prenesenog gubitka iz prethodnih godina, stoji u pozivu za skupštinu objavljenom na Zagrebačkoj burzi

Prihvati li skupština prijedlog uprave i nadzornog odbora Podravke, dobit Podravke za poslovnu 2010. u iznosu od 10,9 milijuna kuna upotrijebit će se za pokriće prenesenog gubitka iz prethodne godina.

Skupštini je predloženo i davanje razrješnice članovima uprave i nadzornog odbora za vođenje i nadzor vođenja poslova u 2010.

Na skupštini će se odlučivati i o izmjenama Statuta Podravke, a predložena je odredba prema kojoj bi dva člana nadzornog odbora Podravke imenovala Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO), na što ima pravo sve dok Republika Hrvatska ima dionice koje čine najmanje 10 posto temeljnog kapitala Podravke.

AUDIO je preuzeo poslove Hrvatskog fonda za privatizaciju koji je prestao s djelovanjem, a koji je do sada imenovao dva člana nadzornog odbora Podravke.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi