STIMULATIVNE OTPREMNINE

Podravka najavila program zbrinjavanja 200 radnika

27.06.2012 u 17:53

Bionic
Reading

Uprava Podravke donijela je odluku o izradi programa zbrinjavanja viška radnika uz isplatu stimulativnih otpremnina i to tijekom rujna i studenog ove godine, a programom bi moglo biti obuhvaćeno oko 200 radnika u Grupi Podravka, izvijestili su iz Podravke putem Zagrebačke burze.

'Nastavljajući započete promjene u kompaniji te s ciljem optimizacije troškova i racionalizacije procesa poslovanja, Uprava Podravke donijela je odluku o izradi programa zbrinjavanja viška radnika uz isplatu stimulativnih otpremnina i to tijekom rujna i studenog 2012.', navodi se u priopćenju Podravke objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Ovakva odluka, kako se ističe, donesena je u interesu usklađivanja poslovanja Podravke s uvjetima tržišnog gospodarstva odnosno zbog povećanja učinkovitosti poslovanja.


Program zbrinjavanja radnika, kažu iz Podravke, provodit će se u interesu novog zamaha u restrukturiranju kompanije, ali kao i uvijek, uvažavajući mišljenje socijalnih partnera i odluku svakog radnika.

Do kraja godine programom zbrinjavanja viška radnika moglo bi biti obuhvaćeno oko 200 radnika u Grupi Podravka, navodi se.

Grupa Podravka zapošljava oko 6.500 djelatnika.