dobre prilike

Planirate posjet ili odmor na Plitvicama? Pronašli smo pet skrivenih dragulja

07.05.2023 u 07:34

Bionic
Reading

Daleko od gradske vreve, a nadomak svjetski poznatog prirodnog bisera Plitvičkih jezera, ugnijezdilo se nekoliko sjajnih kuća za odmor i opuštanje. Nalaze se na osami, okružene šumom i pjevom ptica, a ondje se jednako može uživati u bilo kojem godišnjem dobu

Sakriti se od znatiželjnih pogleda, smjestiti na rubu šume, a opet ostati dovoljno blizu jednog od najpoznatijih bisera prirode, Plitvičkih jezera - mnogima je to idealan odmor. Osamljene oaze načičkale su se poput šišarki na drvetu oko zaštićene UNESCO-ve baštine u kojoj se može uživati svim osjetilima. Izdvojili smo nekoliko skrovitih mjesta za opuštanje uz cvrkut ptica i miris borovine.

Evergreen House Plitvice

Okružena gustom šumom, a na pet minuta vožnje od ulaza u Plitvička jezera, nalazi se Evergreen House Plitvice. Od prvoga susjeda ova je kuća udaljena pola kilometra, pa gosti imaju osjećaj kao da su potpuno sami u srcu prirode.

Vikendica raspolaže spavaćom sobom, kuhinjom s blagovaonicom te kupaonicom.

  • +10
Evergreen house Plitvice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Evergreen house Plitvice/Booking.com

Vila Diva Grabovčeva

Objekt se nalazi u Rakovici, nedaleko od jednog od ulaza u Nacionalni park Plitvička jezera. Ima dvije spavaće sobe i dnevni boravak. Raspoloženima za gastronomske užitke na raspolaganju je roštilj, a u njemu se može uživati i na terasi. U istraživanje okolice može se ići pješice, a tijekom zime i na skijama.

  • +8
Vila Diva Grabovčeva Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Villa Diva Grabovčeva/Booking.com

Tiny House Grabovac

Odmor u drvenoj kućici s pogledom na planinu samo je sažetak onoga što gostima željnima mira, tišine i uživanja u prirodi nudi ovaj objekt. Kuća je smještena u Rakovici, nedaleko od Plitvica i Baraćeve spilje. Ima dvije spavaće sobe, kuhinju s blagovaonicom te kupaonicu.

Gosti mogu uživati na terasi dok je djeci na raspolaganju igralište.

  • +15
Tiny house Grabovac Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Tiny House Grabovac/Booking.com

Father's Land

Šarmantna planinska kuća nalazi se u Rakovici, a gotovo iz svakog ugla pogled puca na planinske masive u blizini. Gostima su na raspolaganju terasa i pribor za roštilj.

Kuća ima spavaću sobu i dnevni boravak. Oni koji se odluče za boravak u ovoj mirnoj oazi imat će priliku upoznati okolicu pješice ili vozeći se biciklom, a tijekom zime i na skijama.

  • +18
Father's Land Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Father's Land/Booking.com

Ranč Jelov Klanac

Na ovom ranču, kako ga vlasnici opisuju, na slikovitoj lokaciji u okolici Plitvica smještene su dvije kuće u kojima se nalaze apartmani s četiri ili pet kreveta. Svaki je od njih ima dnevni boravak, čajnu kuhinju, kupaonicu i balkon.

Gosti ondje mogu uživati u svježem zraku i pogledu na šume s 'debelom' hladovinom. U istraživanje okolice može se ići biciklom dok se jezerom može zaploviti u kanuu.

  • +17
Ranč Jelov Klanac Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ranch Jelov Klanac/Booking.com