uspješna DOKAPITALIZACIJA

Pivci se domogli više od 30 posto Kraša: Nećemo mijenjati upravu!

21.12.2018 u 11:16

Bionic
Reading

Kraš je uspješno proveo dokapitalizaciju u dva kruga, u kojima su imali pravo sudjelovati samo postojeći dioničari. Oni su upisali i uplatili ukupno 125.000 novih dionica, pojedinačne nominalne vrijednosti 400 kuna, čime je prikupljeno 50 milijuna kuna

Treći krug dokapitalizacije, u kojem su trebali sudjelovati drugi investitori, nije bio potreban i neće se održati, stoji u objavi tvrtke na Zagrebačkoj burzi.

Prema neslužbenim informacijama, u oba kruga dokapitalizacije Kraša sudjelovala je Mesna industrija Braća Pivac iz Vrgorca.

Ona je, kako se može doznati u poslovnim krugovima, stekla gotovo 31 posto udjela u Krašu. Prema našim izvorima, već su obavljena i plaćanja te počinje provedba odluka i upis u registar Trgovačkog suda.

Predsjednik Uprave Mesne industrije, Ivica Pivac, potvrdio je za Jutarnji list da je njegova tvrtka sudjelovala u dokapitalizaciji prema pravilima koje je donijela Skupština Kraša, održana krajem ljeta ove godine.

'Ne mogu u ovom trenutku reći koliki smo udjel stekli, ali mogu potvrditi da smo sudjelovali u dokapitalizaciji. Uostalom, to smo i najavljivali. U tijeku je provedba odluka, pa očekujem da će proces biti dovršen oko Nove godine. Nama je u interesu da se Kraš razvija, a ovom su dokapitalizacijom prikupljena sredstva koja će se iskoristiti za modernizaciju i tehnološki razvoj tvrtke. To je nešto što treba odraditi Uprava Kraša, i to prema poslovnim planovima koje je zacrtala. Dakle, sudjelovali smo u oba kruga dokapitalizacije, a nakon što sve bude dovršeno, za svaku buduću dionicu koja se bude prodavala na burzi bit će potrebna javna ponuda. Koliko sam s time upoznat, nakon ove dokapitalizacije, ako želite kupiti i jednu dionicu, morate dati javnu ponudu', izjavio je Ivica Pivac, predsjednik Uprave Mesne industrije Braća Pivac iz Vrgorca.

Ivica Pivac je potvrdio da je zadovoljan radom Uprave Kraša, a prije mjesec dana je rekao da, bude li o tome odlučivao, neće mijenjati upravu. Zadovoljan je, kaže, što novac prikupljen dokapitalizacijom ostaje u tvrtki te će se koristiti za njezin razvoj. Smatra da je Kraš odlično i dobro vođeno poduzeće.

Kraš je, zahvaljujući uspješno provedenoj dokapitalizaciji, temeljni kapital povećao sa 549,4 milijuna kuna na 599,4 milijuna kuna, točno onako kako je, u maksimalnom iznosu, i odlučila njegova Skupština posljednjeg dana kolovoza.

“U javnoj ponudi je sudjelovao ukupno 481 postojeći dioničar Kraša,”, priopćili su iz zagrebačkog konditora.