tradicija, inovativnost i kvaliteta

PIK Vrbovec na tržište plasirao PIK Natur - inovativnu liniju mesnih prerađevina bez aditiva

12.03.2024 u 15:56

Bionic
Reading

PIK Vrbovec je predstavio još jednu inovaciju - Clean label liniju mesnih prerađevina pod nazivom PIK Natur koju je nakon temeljitog industrijskog istraživanja i eksperimentalnog razvoja uspješno plasirao na tržište

Projekt je realiziran uz korištenje sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj koji, između ostalog, pruža podršku kompanijama za inovacije koje podržavaju održivi razvoj. Uz to, jedan od važnih elemenata uspješne realizacije ovog projekta bila je suradnja s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, koji je pružio stručno znanje i podršku kao strateški partner. Zahvaljujući tome, Clean label proizvodi zadovoljavaju najstrože kriterije kvalitete i sigurnosti.

Clean label liniju mesnih prerađevina čine šunka, parizer, mortadela i trajne kobasice. Ono što ih čini posebnima je što su proizvedeni bez dodatka fosfata, nitrita i nitrata te uz korištenje prirodnog izvora askorbinske kiseline, što rezultira proizvodima čistog okusa i visoke nutritivne vrijednosti.

'Clean Label linija proizvoda nastala je kao naš odgovor na promjene u prehrambenim trendovima potrošača i rezultat je naše posvećenosti kvaliteti i pažljivom odabiru sastojaka. Cijeli proces razvoja provodio se prema strogo definiranim pravilima i koracima, s ciljem da osiguramo vrhunski okus, izgled i pakiranje naših proizvoda. Želimo naglasiti da su naši proizvodi, iako slobodni od određenih aditiva i dalje autentični okusom', rekla je direktorica Razvoja PIK Vrbovca, Ines Bertinovec.

Visoka kvaliteta sastojaka te savršena kombinacija tradicije, inovativnosti i kvalitete čine ove proizvode idealnim odabirom za sve one koji brinu o prehrani, ali traže jednostavne i kvalitetne obroke. U isto vrijeme, Clean label proizvodi idealni su za sve prilike i vrste druženja, bilo da se radi o obroku nakon treninga ili druženju s obitelji ili prijateljima.

Linija predstavlja odgovor PIK Vrbovca na stalne promjene u prehrambenim navikama potrošača, nudeći, kao i uvijek, proizvode visoke kvalitete i potvrđujući predanost PIK Vrbovca zadovoljstvu potrošača i poziciju lidera u inovacijama.