TAJNI SASTANAK U HOTELU

Pevec u potrazi za partnerima

18.11.2009 u 15:00

Bionic
Reading

Iako je ovih dana s dobavljačima postigao dogovor o osnivanju nove tvrtke, a dio imovine gubi zbog ovršnih postupaka, vlasnik Peveca i dalje traži strateške partnere za svoju posrnulu kompaniju

Glasine da se vlasnik Peveca danas sastaje s novim strateškim partnerom neslužbeno su nam potvrdili u zagrebačkom hotelu Aristos, gdje su se Zdravko i Višnja Pevec susreli s predstavnicima jedne njemačke tvrtke. Radilo se o tajnoj operaciji, na recepciji nam je službeno rečeno da nema nikakvog sastanka, no od drugih djelatnika uspjeli smo saznati da se bračni par Pevec uspio u potpunoj diskreciji već parkirati u garaži hotela i da očekuje delegaciju stranih partnera.

Hotel Aristos u Buzinu


Na pitanje je li točno da Zdravko Pevec traži strateške partnere, direktor Peveca Josip Baotić rekao je za tportal:

'Nije mi poznato, ali moguće je da vlasnici imaju neke strane kontakte i da traže potencijalne investitore. Nitko njima kao vlasnicima ne može zabraniti da traže pomoć, oni jedini imaju pravo prodavati ili iznajmljivati svoje nekretnine.'

Novi direktor Peveca Josip Baotić kazao nam je da je s dobavljačima pronađeno privremeno rješenje kako bi se zaštitila prava radnika i vjerovnika - o osnivanju tvrtke d.o.o., koja će postati dioničko društvo.

Ostaje nejasno kako je moguće da je osnovana nova tvrtka koja nastavlja poslovanje i preuzima imovinu starog Peveca bez suglasnosti svih vjerovnika za taj postupak, odnosno bez pokretanja stečajnog postupka.

Podsjetimo, ranije se spominjala mogućnost da u suvlasništvo Peveca uđu strani partneri, no oni bolje upoznati sa stanjem u kompaniji smatraju da nijedan ozbiljan strateški investitor u ovom trenutku nije zainteresiran za ulazak u vlasničku strukturu, već eventualno za pojedine nekretnine.

Također, ne isključuje se mogućnost da bračni par Pevec pregovara s partnerima s kojima ulazi u privatni poslovni odnos mimo posrnule kompanije te se spekulira da se iza dugotrajnih pregovora s dobavljačima i dramatične potrage za menadžerima krila zapravo kupovina vremena u kojem se pokušavalo izvući dio novca i imovine za obitelj.

U bankarskim krugovima i dalje postoji sumnja da Zdravko Pevec pokušava izvući zdrave dijelove tvrtke na štetu vjerovnika. No ni banke ne čekaju skrštenih ruku, prvo je Podravska banka odlučila naplatiti potraživanja ovrhom nad hotelom Picok, a navodno je OTP banka pred preuzimanjem Pevecovog centra u Beogradu.