AFERA ULJANIK

Percanov odvjetnik: Izvjesno je da bi se danas mogao produžiti istražni zatvor

25.04.2019 u 13:53

Bionic
Reading

Odvjetnici okrivljenih u aferi Uljanik kojima je određen istražni zatvor su nezdovoljni radom Županijskog suda u Rijeci

Odvjetnik Maksimilijana Percana, Matija Savić, rekao je dolazeći na sud da je jučer očkivao drugačiju odluku, odnosno da sud neće odrediti istražni zatvor njegovom branjeniku.

"Izvjesno je da bi se danas mogao produžiti istražni zatvor, ali nadam se drugačijoj odluci", rekao je Savić. Dodao je i kako će ovaj slučaj zasigurno rješavati žalbama na Izvanraspravnom vijeću.

Rok za pravomoćnost ističe u četvrtak, a Savić kaže kako on ne može znati kada će biti donijeto rješenje. Ipak, bez obzira na sve iznijet će argumente u korist svog klijenta pred sudom. 

Marija Budimir, ovjetnica direktora Uljanik plovidbe Dragutina Pavletića, kaže kako od današnjeg posjeta sudu nema nikakvih očekivanja. 

"Čini se da će ishod biti poznat, nažalost", rekla je Budimir. 

"Moj branjenik u najmanju ruku ima pravo da o prijedlogu državnog odvjetnika odlučuje nepristran sud, a percepcija ovog suda je u najmanju ruku pristrana", rekla je Budimir.

Podsjetimo, sutkinja istrage Županijskog suda u Rijeci Ksenija Zorc u srijedu je odlučila da šestorica osumnjičenih u aferi Uljanik ostaju u istražnom zatvoru do četvrtka, kad će se odlučivati o njegovu produljenju budući da im 26. travnja istječe jednomjesečni istražni zatvor.

U istažnom zatvoru su bivši predsjednik Uprave Uljanik grupe Gianni Rossanda, bivši članovi Uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac, bivši predsjednik Uprave 3. maja Maksimilijan Percan, bivši direktor Uljanik plovidbe Dragutin Pavletić i bivši direktor Uljanik Brodogradilišta Silvan Kranjc. Njima je određeno 30-dnevno zadržavanje u istražnom zatvoru zbog sprečavanja utjecaja na svjedoke.