čeka se istraga

Sud u Rijeci odlučuje o uhićenim Uljanikovcima, Nobilo ljut zbog kaosa

25.04.2019 u 07:46

Bionic
Reading

Sud odlučuje o rješenju sutkinje istrage Ksenije Zorc da se šestorici osumnjičenih za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju istražni zatvor produlji za još 60 dana zbog opasnosti utjecaja na svjedoke

Bivši predsjednik Uprave Uljanik grupe Gianni Rossanda, bivši članovi Uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac, bivši predsjednik Uprave 3. maja Maksimilijan Percan, bivši direktori Uljanik plovidbe Dragutin Pavletić i Uljanik Brodogradilišta Silvan Kranjc, ostaju u riječkom istražnom zatvoru.

  • +9
Uhićen Gianni Rossanda Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

Barem do danas, kada će se odlučiti o rješenju sutkinje istrage Ksenije Zorc da se šestorici osumnjičenih za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju istražni zatvor produlji za još 60 dana zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, piše Novi list.

Anto Nobilo, koji zastupa Giannija Rossandu, tvrdi da kazneni postupak nije uredan, te da je stvoren kaos. Odvjetnici zamjeraju i što mjesec dana nakon uhićenja nije još uvijek započela istraga, a tvrde i da je sutkinja istrage imala jučer unaprijed napisana rješenja o produljenju pritvora.