regulatori amenovali

Pala odluka: Europska komisija odobrila Googleu bezuvjetno preuzimanje Photomatha!

28.03.2023 u 23:45

Bionic
Reading

Baš kao što je prije koji dan i najavljeno Europska komisija odobrila je Googleovo preuzimanje tvrtke Photomath

Početkom mjeseca Bruxelles je izvijestio da prijavljeno Googleovo preuzimanje Photomatha ispunjava uvjete za provjeru potencijalnog negativnog utjecaja na tržišno natjecanje u EU, pozivajući ostale kompanije da dostave potencijalne prigovore.

Regulatori na obje strane Atlantika proteklih su mjeseci pozornije analizirali dogovorena spajanja američkih tehnoloških divova i startupova kako bi utvrdili planiraju li time istisnuti konkurenciju, napominje Reuters. Google je 21. veljače Europskoj komisiji prijavio da je kupnju Photomatha dogovorio u svibnju prošle godine, zatraživši njezinu dozvolu.

  • +7
Photomath Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

'Photomathova tehnologija pomoći će Googleu da poboljša kapacitete kako bi učenicima omogućio bolje iskustvo s učenjem matematike i da proširi Googleovu ponudu pomoći s domaćom zadaćom', izjavio je Googleov glasnogovornik za Reuters.

Nakon provedenog postupka, Europska je komisija ovoga utorka donijela odluku vezanu za Googleovo preuzimanje Photomatha. Baš prema očekivanju njihova odluka je pozitivna i bez uvjeta, tako da Google može bez zabrinutosti za tržišno natjecanje postati vlasnikom Photomatha.