STIGLA I MINISTRICA

Otvoren veliki vodeni park u Termama Jezerčica, vrijedi 66 milijuna eura

01.08.2023 u 14:40

Bionic
Reading

Ulaganje u bazenski kompleks površine 1.100 četvornih metara sa šest tobogana dio je investicijskog ciklusa tijekom kojega će Terme Jezerčica uložiti oko 66 milijuna eura, izvijestilo je u utorak poslovodstvo Termi, koje je ugostilo ministricu turizma i sporta Nikolinu Brnjac

Brnjac je istaknula da se kroz takvo podizanje kvalitete i konkurentnosti sigurno privlače turisti i na kontinent.

'Trebamo veliku reformu turističkog sektora kojoj je upravo to jedan od glavnih ciljeva. Da bi se ti ciljevi omogućili i ostvarili, osigurali smo gotovo 300 milijuna eura, zatim smo nastavili u pregovorima s Europskom komisijom za nove operativne programe za dodatna sredstva koja će ići u razvoj cjelogodišnjeg turizma i za zdravstveni te aktivni turizam', rekla je.

Dodala je kako su u Termama Jezerčica radili na podizanju kvalitete dodatnim sadržajima i koristili novac koji omogućuje Zakon o poticanju ulaganja.

'Kroz novi Zakon, u pregovorima s Europskom komisijom dogovorili smo da će sva ta sredstva biti omogućena sektoru kroz novu omotnicu od 150 milijuna eura za turizam, za podizanje kvalitete, dodatne sadržaje. Mislim da će to biti još jedan dodatni iskorak da stvaramo kvalitetan i konkurentan turizam', rekla je Brnjac.

Ministrica je Terme Jezerčica obišla u pratnji krapinsko-zagorskog župana Željka Kolara koji je istaknuo da se investicije realiziraju otkad je Terme preuzela istarska tvrtka Rudan.

'Dobro je kada imate takvog investitora koji dolazi s toliko elana, želje, volje, energije, da ulaže u kontinentalni turizam, svjestan toga da bi se takva investicija u Istri puno prije vratila, ali sam ja isto tako siguran da će se dugotrajno i dugoročno ova investicija tvrtki Rudan pokazati itekako isplativom', rekao je Kolar.

  • +7
Otvorenje velikog vodenog parka u Termama Jezerčica Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Slijedi nastavak ulaganja

Predsjednik uprave Termi Jezerčica Danijel Benčić najavio je nastavak ulaganja, naglasivši da su ambicije velike. 'Do 2027. godine planiramo ukupno uložiti oko 66 milijuna eura. Tu je najbitniji dio dodatan smještaj sa 126 novih soba, dakle dodatni smještajni kapaciteti, zatim senior aquapark i proširenje kampa na otprilike 15 tisuća kvadratnih metara', kazao je Benčić.

Direktor Termi Elvis Pavleković rekao je da je riječ o drugoj fazi predinvesticija. 'Prvu u kojoj je bio smještajni dio, zajedno s restoranom i ostalim prostorima, smo završili. Završene su zelene površine, hortikultura, odjeli prehrane i pića te mega aqua play house za djecu uzrasta od 12 do 15 godina, na površini od otprilike 1100 kvadrata', rekao je Pavleković.

Gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić istaknuo je važnost investicije za Donju Stubicu, kao i najave daljnjih ulaganja.

Brnjac: Gosti će kazniti dizanje cijena ako je neopravdano

Ministrica Brnjac komentirala je i informacije o neopravdano visokim cijenama na Jadranu, istaknuvši da će gosti svako neopravdano dizanje cijena prepoznati i kazniti.

'Svako neopravdano dizanje cijena, bez dizanja ulaganja u kvalitetu, gosti će prepoznati, vidjeti, kazniti, ako ne sada, onda već iduće godine. Zato moramo biti pametni, mudri, voditi dobru turističku politiku, ulagati u kvalitetu, kao što se ovdje ulaže u kvalitetu, u dodatne sadržaje', rekla je.