SPLIT, ZADAR I ZAGREB

Otvaraju se tri nova H&M-a

Lanvin kolekcija za H&M 4

Lanvin kolekcija za H&M 4

Izvor: Promo fotografije / Autor: H&M

Nakon Splita, slijedi otvorenje u zadarskom centru Supernova, a potom i treće zagrebačke trgovine u City Centru One, čime će se broj H&M-a popeti na pet

Nakon dvije trgovine u Zagrebu, švedski modni lanac Hennes&Mauritz u četvrtak otvara trgovinu u City Centru One u Splitu. Popularni H&M tako će postati dostupniji i stanovnicima južnijih krajeva zemlje te Bosne i Hercegovine, iz koje stižu četiri autobusa puna kupaca. U novih 1.900 četvornih metara prodajnog prostora na dva kata prodavat će se ženska, muška i dječja kolekcija te kolekcija BiB - Big is Beautiful, namijenjena onima punijeg stasa.

Splitski H&M samo je jedan od tri nove trgovine koje će se u idućih mjesec dana otvoriti u Hrvatskoj. Nakon Splita, slijedi otvorenje u zadarskom trgovačkom centru Supernova, a potom i treće zagrebačke trgovine u City Centru One, čime će se broj H&M trgovina popeti na pet. Otvorenje u Zadru najavljeno je za 8. rujna, dok će City Center One u Zagrebu H&M trgovinu otvoriti 15. rujna.

Prema polugodišnjem izvještaju iz Stockholma, za razdoblje od 1. prosinca do 31. svibnja 2011, H&M je u Hrvatskoj ostvario prodaju od čak 50 milijuna kuna ili 6,83 milijuna eura. S obzirom na to da je prva trgovina otvorena tek u travnju, znači da su dvije zagrebačke trgovine taj rezultat ostvarile u manje od dva mjeseca. Usporedbe radi, Slovenija je u prvih šest mjeseci i sa 12 otvorenih trgovina ostvarila prodaju od 26,45 milijuna eura. Prema podacima, prodaja je u Sloveniji u odnosu na isto razdoblje lani pala za 3,4 milijuna eura, odnosno 11 posto, čemu je vjerojatno pridonijelo i otvaranje trgovina u Zagrebu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi