BUĐENJE TRGOVAČKOG LANCA

Otvara se Pevec i u Splitu

11.03.2011 u 10:47

Bionic
Reading

Trgovački lanac Pevec u stečaju će, u nastojanjima da u 2011. ostvari dvostruko veći tržišni udio, u petak, 18. ožujka, otvoriti jedan prodajni centar, onaj u Splitu, izvijestili su iz Peveca

Riječ je o nešto više od pet tisuća kvadrata prodajnog, izmijenjenog i moderno uređenog prostora. Splitski prodajni centar po prometu je bio četvrti centar, što je samo jedan od razloga ponovnog otvaranja.

U prošloj godini otvoreno je jedanaest centara Bjelovar, Koprivnica, Kutina, Zadar 1 i 2, Rijeka, Pula, Varaždin, Osijek, Zagreb Jankomir i Žitnjak, a ostvareni prihod je preko 350 milijuna kuna.

U Pevecu ističu da, iako su u stečaju, redovno podmiruju sve tekuće troškove, kako zaposlenika, tako i centara od poreza do dobavljača. U prilog činjenici da je Pevec na dobrom putu pozitivnog oporavka, navode da postoji sve veći interes domaćih, ali ino dobavljača koji svoju robu žele plasirati upravo u prodajnim centrima Pevec.

U splitskom prodajnom centru zaposlen je 61 radnik, od ukupnog broja zaposlenih čak je 60 posto radnika koji su već radili u PC Pevec Split.

U narednom periodu, Pevec u stečaju, sačiniti će stečajni plan čije usvajanje bi značio završetak stečajnih postupaka s preustrojem, odnosno nastavak poslovanja novog trgovačkog društva, što, naravno, ovisi o svim vjerovnicima Peveca.