ULOŽENO 30 MILIJUNA KUNA

Otvara se najmoderniji Super Konzum dosad

18.12.2015 u 00:44

  • +26

Novi Super Konzum na Radničkoj cesti

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Agrokor

Bionic
Reading

Trgovački lanac Konzum u petak će u Zagrebu, na mjestu bivšeg Mercator centra, otvoriti obnovljeni i preuređeni Super Konzum Radnička, investiciju vrijednu 30 milijuna kuna, najavljeno je u četvrtak na predstavljanju tog Super Konzuma

'Ovo je 'kruna' preuzimanja Mercatora. Otvaranje najmodernijeg Super Konzuma na mjestu nekadašnjeg Mercatora svjedoči još jednom o opravdanosti spajanja dviju velikih kompanija, koje u zajedništvu potvrđuju lidersku poziciju u maloprodaji u Hrvatskoj i u Sloveniji, kao i u cijeloj regiji u kojoj posluju', istaknuo je predsjednik Uprave Konzuma Darko Knez.

Naglašava i kako je Konzum u manje od 20 dana predstavio dvije najnovije investicije, ukupno vrijedne 60 milijuna kuna, koje su otvorile 300 radnih mjesta - novu Konzum klik - online prodavaonicu i novi Super Konzum Radnička.

Zadnjih 20 godina, koliko je prošlo od otvaranja prve Super Konzum prodavaonice, tako i današnjim otvorenjem Super Konzuma Radnička, Konzum je kontinuirano uvodio najbolju svjetsku maloprodajnu praksu u svoje poslovanje, kazao je Knez.

Iz Konzuma, naime, ističu da novi Super Konzum Radnička, uz asortiman od 37.000 artikala, nudi niz noviteta, usluga i dodanih vrijednosti, pri čemu izdvajaju Juice bar, Gastroteku, Zimski vrt, Konzum pub, najveći odjel igračaka u Konzumu - Dream Factory - Tvornica snova, itd.

Uz Super Konzum prodavaonicu, u trgovačkom centru nalazit će se i trgovine Tehnomarketa, Intersporta, Modiane, CCC-a, Douglasa, Benettona, Zlatarne Celje, Bio bio, Chicco te druge. Novost je i trgovina F&F, koja se po prvi put otvara u Zagrebu, nudeći modernu odjeću, cipele i modne dodatke, a iz Konzuma najavljuju kako će do kraja 2016. u Hrvatskoj otvoriti još sedam do osam trgovina tog britanskog brenda te planiraju njegovo širenje u regiju.

U Super Konzumu Radnička radit će 166 djelatnika, a iz Konzuma najavljuju da će, kako bude rastao promet, rasti i broj zaposlenih.

Naime, u 'zlatna vremena' Mercator je na ovoj lokaciji ostvarivao 300 milijuna kuna prometa godišnje, a kada je Agrokor preuzeo Mercator 120 milijuna kuna, kazao je Knez, koji očekuje da bi promet ubuduće mogao biti između te dvije brojke.

Centar ima 450 parkirnih mjesta, od čega 200 u natkrivenoj podzemnoj garaži, a dostupna je i stanica za punjenje električnih vozila.