PUNA IM KAPA SVEGA

Orco razmišlja o odlasku iz Sunčanog Hvara

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 25.03.2009 09:45
  • Objavljeno 25.03.2009 u 09:41
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Godinu dana prije isteka ugovora o javno-privatnom partnerstvu u Sunčanom Hvaru, francuska grupacija Orco Property razmatra sve mogućnosti raskidanja partnerstva s državom, piše Poslovni dnevnik.

Takav rasplet događaja otvoreno su više puta tražile pojedine interesne skupine s otoka Hvara, računajući pri tom da ugovor raskida država. No, obrat u ovom slučaju i namjera Orca da povuče takav krajnji potez uzrokovana je njihovom ogorčenošću zbog sporosti države u realizaciji nedavnog dogovora Orca i Vlade, kojim se treba riješiti imovinske sporove s Gradom i Crkvom i omogućiti premoštavanje financijske krize u hvarskim hotelima, ali navodno i istupima predsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju Vedrana Duvnjaka.

On se najprije na nedavnoj skupštini dioničara usprotivio Orcovim prijedlozima da se upravi da suglasnost za raspolaganje nekretninama, a ovih dana dodatno je zaoštrio kritike i prozvao Orco u lokalnim medijima kao glavnog krivca za situaciju u kojoj se nalazi Sunčani Hvar.

Neslužbenu informaciju o tome da Orco razmatra opcije raskidanja ugovora došle su već i do Banskih dvora, a u Orcu u utorak nisu potvrdili da jesu li takve informacije utemeljene. Regionalni direktor Orco Grupe Dragan Lazukić kratko je poručio da o tome ne želi razgovarati.

'Još vjerujemo da će se situacija oko Sunčanog Hvara vrlo brzo riješiti', izjavio je Lazukić. U HFP-u, međutim, do zaključenja ovog broja nisu još zaprimili nikakvu informaciju o takvim intencijama Orco Grupe.

Vedran Duvnjak bio je iznenađen, no ako do toga dođe, ističe da će institucija na čijem je čelu učiniti sve da zaštiti interese države kao dioničara u hvarskim hotelima.

'Točno je da smo u jednoj pat-poziciji i se Sunčani Hvar nalazi u teškoj poslovnoj situaciji, što se očituje kroz obveze i nelikvidnost društva. Nećemo bježati od odgovornosti, savjesno ćemo se ponašati i pogledati probleme u oči i napraviti cjelovito rješenje za Sunčani Hvar u smislu zaštite tvrtke od najgoreg rješenja, a to je stečaj', ističe Duvnjak.

Na upit smatra li pri tom da takozvani Polančecov model koji je usuglašen s Orcom nije tako cjelovito rješenje, odgovara kako treba vidjeti što ono donosi, te da ni na skupštini dioničara Sunčanog Hvara taj prijedlog nije bio podržan od svih dioničara.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi