POTPISAN UGOVOR

Orbico novi distributer Lavazze u Hrvatskoj

23.03.2016 u 17:02

Bionic
Reading

Prošlog tjedna u Torinu talijanska Lavazza i hrvatski distributer Orbico zaključili su i potpisali ugovor kojim Orbico postaje novi distributer Lavazze za područje Republike Hrvatske, priopćili su iz talijanske kompanije

Ugovor definira distribuciju u maloprodaji i HoReCa kanalu (hoteli, restorani, kafići). U priopćenju se ističe da potpisom ovog ugovora započinje nova era tržišnog nastupa Lavazze u Hrvatskoj, koju će obilježiti nova investicijska faza, s ciljem povećanja broja korisnika Lavazze u svim segmentima, dodatnog približavanja tržištu te uvođenja inovacija i novih proizvoda.

Vodeći talijanski proizvođač kave prepoznao je distributersku kompaniju Branka Roglića kao snažnog partnera s 25-godišnjim iskustvom u maloprodaji i HoReCa-i, s cijelim nizom velikih i snažnih međunarodnih brandova u svojem distribucijskom portfelju. Orbico će ulaganjem u distribucijsku strukturu te standardima poslovanja na najvišoj profesionalnoj razini, Lavazzi omogućiti ostvarenje ambicioznog pristupa hrvatskom tržištu.

Potpisani ugovor između Lavazze i Orbica odnosi se isključivo na područja maloprodaje i HoReCa-e na području Republike Hrvatske, a distributeri kapsula za uredsku upotrebu u RH i dalje ostaju tvrtke Drinkomatic i Trivending.

S druge strane, tvrtka Moja kava, koja je tijekom prijelaznog razdoblja obavljala distribuciju za maloprodaju i HoReCa-u, i dalje ostaje pouzdani partner Lavazze na slovenskom tržištu.

'S našim novim tržišnim i poslovnim pristupom, dodatno ćemo investirati u razvoj našeg brenda na hrvatskom tržištu, ojačat ćemo proizvodni portfelj te našu marketinšku prisutnost u Hrvatskoj', rekao je nakon potpisivanja ugovora Mauro Mantovani, Glavni direktor za prodaju Lavazze.

'Iznimno smo sretni što smo u Hrvatskoj pronašli tako pouzdanog, profesionalnog i stabilnog partnera kao što je Orbico. Njihova znanja i iskustva, u kombinaciji s visokom motiviranošću koja odgovara našim ambicijama u Hrvatskoj, su izvanredna. I to nije sve: Orbico dijeli istu strast za kavom i poslovanjem kao i mi', dodao je Mantovani.

'Potpisom ovog ugovora između Lavazze, jednog od najvećih svjetskih proizvođača kave i s druge strane Orbica, vodećeg hrvatskog i europskog distributera stvaramo jedno od najvećih partnerstva. U potpunosti sam uvjeren da će ovo partnerstvo značiti novu razvojnu stepenicu za obje tvrtke – Orbico dobiva još jedan svjetski brend u svoj distributivni portfelj, a Lavazza dobiva našu punu posvećenost njihovim ambicioznim planovima u Hrvatskoj', naglasio je Branimir Roglić, vlasnik Orbica.