GIGANT 'U MRIŽAMA'

Opustošena Adria: strojevi završili na rezalištu?

15.10.2013 u 09:00

Bionic
Reading

Zadarska policija potvrdila je da su iz kruga tvornice za preradu ribe Adria nestali vrijedni strojevi i oprema, na što je javno ukazao većinski vlasnik tvrtke Miodrag Lacić

'Zaprimili smo tri prijave o krađi sekundarnih sirovina, odnosno metalnih dijelova strojeva za proizvodnju, iz kruga tog trgovačkog društva. Prijava s početka rujna odnosila se na metalne limove vrijedne dvadesetak tisuća kuna. Počinitelj je otkriven i kazneno je prijavljen. Prijave zaprimljene u ožujku i listopadu su u obradi', kazao je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan

Lacić tvrdi da se pustošenje Adrie dogodilo u posljednjih godinu dana, dok je na snazi bio ugovor o jednogodišnjem najmu s tvrtkom Adria 1 d.o.o. u vlasništvu Nevene Badurine i Jadranka Lisice. Taj ugovor istječe 18. listopada. Lacić je bio spreman nastaviti s proizvodnjom nakon tog datuma, ali bez strojeva to je nemoguće.

Prema Lacićevoj izjavi za Zadarski list, neki od strojeva prodani su kao staro željezo, dva stroja izvezena su u Španjolsku pod izlikom da idu na remont, a dio opreme završio je u postrojenju u Ostrei u vlasništvu Nevena Badurine. Procjenjuje da je riječ o višemilijunskoj šteti.

Miodrag Lacić je sredinom prošlog tjedna policiji prijavio i prijetnje smrću koje je dobio sms porukom s njemu nepoznatog broja. Riječ je o nekoliko poruka u kojima se prijeti i njegovoj djeci.

Istovremeno tristotinjak zaposlenica i njihove obitelji s velikim strahom očekuju informacije iz Ministarstva financija o budućnosti tvrtke, odnosno razvoju predstečajne nagodbe.