AKCIJA AIESECA

Oni su budući studenti!

10.03.2010 u 16:06

Bionic
Reading

Na Odjelu hematologije i onkologije na KBC-u Rebro u Zagrebu žive djeca koja boluju od leukemije. Okruženje u kojem žive je ugodno, jer je šaroliko, razigrano, uređeno dječjim jedinstvenim dizajnom. Život im olakšavaju roditelji koji ih posjećuju svaki dan te sestre i doktori koji ih paze kao da su njihovi.

Priča o djeci na Rebru je potekla od jednog malog dječaka kojemu je srce oslabljelo radi silnih kemoterapija koje je primao kako bi ozdravio od te zloćudne varljive bolesti. Priča je došla do studenata iz studentske organizacije AIESEC Zagreb na Ekonomskom fakultetu. Razmišljajući kako da pomognu, došli su do zaključka da se djeca na Odjelu zasigurno dosađuju i dobro bi im došlo malo razonode. U razgovoru sa zaposlenicima odjela, odlučeno je da će se krenuti u akciju skupljanja sredstava od onih koji su studentima AIESEC-a najbliži; sami studenti.

Sve je krenulo u prosincu u Božićno vrijeme u sklopu humanitarne akcije pod nazivom 'Zagrebačka božićna priča'. Članovi AIESEC-a su tjedan dana marljivo stajali na info pultu Ekonomskog fakulteta, Veleučilišta Vern i Studentskog centra Stjepan Radić. Zabavljali su prolaznike i poticali ih na donaciju. Rezultat truda su bile 14 000 kuna namijenjene kupnji televizora za Odjel. U siječnju su se akciji pridružili udruga vaterpolista Mladosti i udruga bivših vaterpolista Chuck Norris. Ubrzo je za akciju saznao i velečasni Luka iz Gospićkog Caritasa. Vijest o akciji se širila lančanom reakcijom. Zahvaljujući svim donacijama i tvrtki Ecos koja je velikodušno odobrila popust na televizore, kupljeno je 9 LG LCD televizora koji su 01.03.2010. predani Odjelu na Rebru!

Šalimo se, razgovaramo, pjevamo, sviramo i slikamo! To je jedan od slogana djece s Rebra. Doktori kažu kako su djeca najhrabriji i najizdržljiviji bolesnici. Zahvaljujući akciji moći će ugodnije provoditi svoje vrijeme na Odjelu prije nego što ponovno krenu u vrtiće i škole kako bi jednog dana postali zreli ljudi koji će pomagati drugima.