SUGLASNOST NA STEČAJNI PLAN

Okončanje stečaja Peveca do kraja godine

27.10.2011 u 18:24

Bionic
Reading

Skupštine odbora vjerovnika Peveca d.o.o. u stečaju i Peveca Zagreb d.o.o. u stečaju dale su danas jednoglasnu suglasnost na stečajni plan, izvijestio je na konferenciji za novinare stečajni upravitelj Peveca Zagreb Darko Šket

Ključno je da će stečajna sutkinja objaviti pozive na skupštine na kojima se očekuje glasovanje svih vjerovnika za stečajni plan. Skupštine bi se održale 5.,6.,7. i 8. prosinca. Šket očekuje da će na njima svi vjerovnici (banke, država, radnici i dobavljači) glasovati za stečajni plan.

Prema tom planu, stečajni postupak bio bi okončan do kraja ove godine i bila bi otvorena nova tvrtka Pevec d.d. sa 725 dioničara. Najveći dioničar bila bi država sa 21,5 posto dionica. Među većim dioničarima bili bi Hypo Alpe Adria Banka s udjelom od 6,7 posto i tvrtka Samoborka sa 3,5 posto. Sjedište tvrtke bilo bi u Bjelovaru.

Prema Šketovim riječima, Pevec d.o.o. i Pevec Zagreb zapošljavaju oko 900 radnika i imaju 12 otvorenih trgovačkih centara. U prvih devet mjeseci ove godine te su tvrtke ostvarile 450 milijuna kuna prihoda, a očekuje se 600 milijuna kuna do kraja godine.

Dobit prije oporezivanja u prvih devet mjeseci iznosila je 10 milijuna kuna, a Šket očekuje da bi do kraja godine mogla biti na toj razini ili blago povećana.