EBRD ŠIROKE RUKE

Odobreno 41 mil. eura za Avenue Mall Osijek

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 08.12.2009 14:29
  • Objavljeno 08.12.2009 u 14:23
šoping, trgovina, trgovački centar

šoping, trgovina, trgovački centar

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Nenad Dugi

Tvrtci Globe Trade Centre, Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je financiranje projekta Avenue Mall Osijek u iznosu od 41,1 milijuna eura. Financijski paket sastoji se od 34,4 milijuna eura kredita dok je s preostalim iznosom EBRD ušla u vlasničku strukturu tvrtke GTC nekretnine istok koja gradi Avenue Mall u najvećem slavonskom gradu

Tim povodom Zagreb je jučer posjetila visoka predstavnica EBRD-a iz Londona, senior banker Michele Small kojoj se pridružila i direktorica banke za Hrvatsku Charlotte Ruhe.

'Odobrenim financiranjem EBRD podržava osječku investiciju koju odlikuju najviši standardi u gradnji nekretnina. Centar će biti 31,6 posto energetski učinkovitiji nego što to zahtjevaju hrvatski propisi i kao takav će biti dobar primjer u regiji', izjavila je Michelle Small na jučerašnjem GTC-ovom božićnom domjenku u zagrebačkom Avenue Mallu.

Direktor projekta Avenue Mall Osijek Siniša Slijepčević naveo je kako GTC trenutačno gradi 1,5 milijuna četvornih metara uredskog, stambenog i maloprodajnog prostora na više od 40 projekata u srednjoj i istočnoj Europi.

Avenue Mall Osijek se nalazi na zapadnom ulazu u grad, u blizini sjecišta triju važnih prometnica i dobro je povezan s centrom javnim prijevozom. Njegova veličina prilagođena je tamošnjem tržištu pa će na 27.000 četvornih metara iznajmljive površine nuditi raznovrsnu ponudu u više od 80 trgovina. Centru gravitira 160.000 tisuća ljudi kojima do sjecišta osječke južne obilaznice, državne ceste Leopolda Mandića i autoceste Osijek-Zagreb treba svega 10-ak minuta vožnje dok u području Baranje živi još otprilike 180.000 stanovnika koji će sigurno biti zadovoljni što u shopping više ne moraju u glavni grad ili preko granice.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi