SPORO DO NAGODBI

Od 235 predstečajnih predmeta riješeno samo sedam

Bionic
Reading

Trgovački sud u Zagrebu u svojem informacijskom sustavu za upravljanje sudskim predmetima (ICMS) do ponedjeljka je imao 235 upisanih postupaka radi sklapanja predstečajne nagodbe. Riječ je o predmetima koje je sustav zabilježio i oni nose svoj broj i oznaku 'Stpn'. A od 235 evidentiranih predmeta na prste se mogu nabrojati oni koji su riješeni.

Prema izvorima Poslovnog dnevnika, zagrebački je sud, iako kao najveći u zemlji obuhvaća oko pola gospodarstva, ukupno riješio sedam predstečajnih predmeta: šest ih je završilo sklapanjem sudske nagodbe, a u jednom je slučaju ona odbijena. Posrijedi je nagodba Industrogradnja grupe s vjerovnicima, kako je to odlučio sudac Mislav Kolakušić.

List piše da je Koluakušićev zahtjev za ocjenom ustavnosti u slučaju Dalekovod, navodno razlog što su skromne brojke obilježile rad tog suda na Vladi važnim predmetima za rješavanje nelikvidnosti. Tako zagrebački suci uglavnom čekaju što će reći Ustavni sud, a prolazno vrijeme ne bi, smatraju, bilo puno drukčije ni da rad nije poremetila sezona godišnjih odmora.